3 tips voor Persoonlijke Ontwikkeling
18 januari 2020 
2 min. leestijd

3 tips voor Persoonlijke Ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is een proces van je innerlijk doen en je bewust worden van alles wat je in je hebt. Ik merkte bij mijzelf dat als ik verkeerde en foute gedachten, ideeën, en dingen achter me kon laten en me meer bewust kon worden van wie ik werkelijk ben,  ik beter in mijn vel kwam te zitten en als persoon en ondernemer kon groeien.

Mijn persoonlijke groei begon toen ik diverse punten voor mezelf creëerde die mijn ontwikkeling kon versterken. Het hielp mij te vinden wie ik was, waar ik naar toe wilde en accepteren van wat er rondom mij heen gebeurde, en dit los te laten dit op zich is al een hele ontwikkeling.

Deze punten die ik gebruikte voor mijn persoonlijke ontwikkeling wil ik jou ook geven. Alles is toch een persoonlijke groei is een proces die we altijd mee maken in ons leven? Laten we eerst starten met drie stappen om deze in onszelf te laten inwerken, om de rust in onszelf te vinden en de ontwikkeling die staat te gebeuren te accepteren.

 Tip 1 Verwelkom  je talenten.

Ontdek en ontwikkel jouw mentale en persoonlijke intelligentie. Je talenten zullen je brengen op unieke wegen. De moeilijkste tijd, na mijn scheiding in 2003 ben ik op het pad van bewustwording en bezinning terecht gekomen. Het voelde als of ik thuisgekomen was.  Volg je passie en je zult snel ontdekken waar je thuishoort in deze wereld.

Tip 2 Doe dingen die nog gedaan moeten worden.

Vroeger stopte ik vaak dingen weg. Als iets te moeilijk voor me was of te pijnlijk ging ik het uit de weg en hoopte dat het weg zou blijven. Ook in mijn omgeving valt mij op dat mensen eindeloos blijven rondlopen met problemen die niet onoplosbaar zijn, alleen maar omdat ze het probleem niet willen erkennen of zich ermee durven te confronteren.

Onopgeloste zaken tasten ons emotioneel en mentaal aan. Handel dingen af die nog gedaan moeten worden. Realiseer je dat weggestopte problemen altijd weer zullen opduiken en je zult merken dat er een hele last van je schouders af zal vallen.

Tip 3 Wees verantwoordelijk

Relaties zijn niet gemakkelijk. Het is geven en ontvangen, accepteren en delen, genieten en loslaten.  Waar we ook bij stil moeten staan is het nemen van verantwoordelijkheid in de relatie. Het is nooit alleen jouw schuld in problemen binnen de relatie, maar ook niet alleen de schuld van je partner. Wees eerlijk en erken je eigen fouten en missers in de relatie.

Focus je niet om de relatie goed te laten ver lopen, maar focus op wat jezelf kunt veranderen en wat je met elkaar kunt delen. Ook ik heb dit zelf moeten ondervinden, wat een heel moeilijk proces was, maar heb zelf gemerkt is dat je hier voor open staat jezelf ook sterker word van binnen. Wat een heerlijk innerlijk proces.

Over de schrijver
Als mensen mij leren kennen, typeren ze mij als enthousiast en gedreven. Als men mij als persoon wat langer kent, noemt men mij ook waarachtig, die snel linken kan leggen met persoonlijke en businessgroei en helder het grote plaatje aan je laat zien. Als je wilt groeien, dan heb je een High Value Businesscoach & Life coach nodig. Niet voor eventjes, maar voor langere tijd. Iemand die je helpt bij persoonlijke groei, mindset en het bepalen van je High Value Business. Zoals marketing, sales, persoonlijke en omzet doelen en feedback op je positionering. Mijn aanbod is een High Value Business programma - Life coach programma of SMARTER Power Mindset Vip-dag.
Reactie plaatsen