Bereik je doelen met zelfleiderschap

Ronald van Akkeren nodigt je uit om te onderzoeken waar je jezelf nog afremt om te doen wat alleen JIJ kan doen zoals alleen jij dat kan doen. Hij onderzoekt wat je belemmert om succesvol te worden. Zijn er (onbewuste) patronen uit je verleden die jou verhinderen om te groeien als persoon en ondernemer? Zelfleiderschap ontwikkel jij door je persoonlijke visie, drive, sterke punten en valkuilen te ontdekken.

In onze huidige samenleving zijn vooruitgang en keuzemogelijkheden de drijvende motor. ‘The sky’ lijkt ‘the limit’ en we dragen verantwoordelijkheid voor onze eigen beslissingen alsook de gevolgen ervan. Maar, zijn we dan niet al te vaak bezig onszelf iets wijs te maken? Trouw blijven aan jezelf wordt meer dan ooit een uitdaging. Zelfleiderschap gaat over het nemen van verantwoordelijkheid om het leven in handen te nemen.

SMARTER Doelen stellen

Werkend Nederland is dol op doelen stellen. SMART doelen bij voorkeur. Specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Ik krijg er hevige jeuk van. Niet omdat ik geen ambities heb of alles maar op z’n beloop laat.

Ik ga verder bij zelfleiderschap verder dan de standaard SMART doelen, omdat het bij SMARTER doelen bij mij ook gaat om je te empoweren. Empowerment is het proces waardoor je gestimuleerd wordt zelfstandig te beslissen en te handelen en voor jezelf op te komen. Dit gebeurt met methodieken die leiden tot het vergroten van je zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en tot een positief zelfbeeld

Hij daagt je uit om stevig te gaan staan in je eigen bedoeling en het verschil dat je daarmee kunt maken. Jezelf toestemming te geven om de boel in je op te schudden als dat nodig is. Er oké mee te zijn dat impact en weerstand samengaan. En dat anderen in jouw aanwezigheid van alles kunnen voelen. Hij zegt tegen je: ‘Neem de verantwoordelijkheid over jouw stuk. Maar laat de rest bij de ander.’

Ik maak je duidelijk dat als je het fucqing méént– je verhaal en visie onvermijdelijk wordt. Dit vraagt dat we op onze ware plek gaan staan. Zonder ons klein te houden, te over schreeuwen of te ver excuseren. Zodat we gaan belichamen wat we representeren. dacht op je vestigt en iedereen je bekijkt?

 Thought Food

  1. Waar ver excuseer jij je nog? Voor je woorden? wie je bent, wat je komt brengen, je talenten?
  2. Waar hou je jezelf nog in?
  3. In welke situaties voel je je geremd om stevig op je ‘echte plek’ te gaan?
  4. Waar schreeuw of forceer je nog om te overtuigen?
  5. In hoeverre ben je comfortabel als de ander de aandacht op je vestigt en iedereen bekijkt?
  6. Stel jezelf de vraag: wat is mijn ware plek?

Wil je ontdekken wat je werkelijk wilt in het leven? Zie je ook uit naar leiden vanuit eigen kracht? Het leiden van jouw leven, zoals je dat wenst, het leiden van anderen of leiding geven aan jouw persoonlijke ambitie in het leven?

Wat wil je werkelijk?

Zie je ook uit naar leiden vanuit eigen kracht? Het leiden van jouw leven, zoals je dat wenst, het leiden van anderen of leiding geven aan jouw persoonlijke ambitie in het leven? Ben je benieuwd hoe je het vertrouwen in jezelf nog verder kan vergroten of heb je de wens steviger in je schoenen te staan of je communicatie met anderen te verbeteren? Wil je je passend en duidelijk uitspreken en je grenzen zowel verleggen als aan kunnen geven? Of wil je op je intuïtie leren vertrouwen? Of zou je misschien een betere balans in je leven willen vinden; tussen aandacht en zorg voor anderen en die voor jezelf? Of wil je een balans aanbrengen tussen werk en privé?

Wat zijn mijn kernwaarden?

Jouw waarden zijn jouw fundamentele overtuigingen of idealen. Het is de kern van wat jij nastreeft en hetgeen van waaruit jouw gedrag vorm krijgt. Waarden definieer je meestal in enkele woorden als toewijding, eerlijkheid, of zorgzaamheid. De 10 meest voorkomende waarden wereldwijd zijn: vrijheid, eerlijkheid, ( wederzijds) respect, verdraagzaamheid, rechtvaardigheid, gelijkheid, vrede, vriendelijkheid, liefde, en veiligheid.

Waarden worden vaak in één adem genoemd met normen. Het verschil is dat waarden de basis vormen en normen volgen daar logisch uit. Normen zijn als het ware gedragsregels gefundeerd in waarden. Bijvoorbeeld: ik zal altijd mijn eigen geld verdienen (norm) want onafhankelijkheid (waarde) is belangrijk voor mij. Of: ik zal me nooit anders voordoen dan ik ben (norm) want ik vind authenticiteit (waarde) belangrijk.

Als je niet weet wat je waarden zijn, is het moeilijker om stress of ongewenste situaties op te lossen of te veranderen, omdat je simpelweg niet weet wat het is dat je echt wil veranderen. Als je je waarden weet, is het veel makkelijker om een beeld te krijgen van je ‘zelf’. Je zal niet langer gedefinieerd worden door wat je ouders, vrienden, partner of de maatschappij wil(len) dat je bent – je zal dan immers een duidelijk beeld hebben van wie jij wil dat je bent.

Je communicatie met anderen zal daarom eerlijker en opener zijn. Om jouw eigen gedragsregels vorm te geven is het dus van belang om te weten wat jouw waarden zijn. Een ander aspect hiervan is zelfvertrouwen. Je kernwaarden helder hebben brengt je stabiliteit, omdat je dan weet wat jij wil, op elk mogelijk moment. Klinkt zelfverzekerd, niet?

Hoe kom ik erachter wat mijn kernwaarden zijn?

Door je kernwaarden te definiëren, zul je erachter komen wat voor jou echt het belangrijkst is. Er zijn vijf stappen in het proces van het bepalen van je waarden:

  1. Wat maakt me gelukkig en tevreden?
  2. Wat maakt me trots?
  3. Kiezen van mijn waarden Prioriteren van mijn waarden
  4. Integriteitscheck


Ronald van Akkeren,

Businesscoach, High Value Businesscoach, personal coach, inlevend, empathisch, betrokken, positief, vooral ook confronterend (reflectie / feedback) waar jij van leert, 30 jaar ondernemer, Breinexpert, High Value Sales, NLP coach, mindset, positionering, Jouw overtuigingen ter discussie stellen en indien nodig positief en realistisch herkaderen.  

Persoonlijk High Value Business jaarprogramma en coachtraject. Spreekt dit jou aan? Ben je er klaar voor? Neem dan geheel contact met mij op voor een GRATIS GROEIGESPREK

Bespreken jouw gewenste uitdaging en voelen of we matchen.


Over de schrijver
Als mensen mij leren kennen, typeren ze mij als enthousiast en gedreven. Als men mij als persoon wat langer kent, noemt men mij ook waarachtig, die snel linken kan leggen met persoonlijke en businessgroei en helder het grote plaatje aan je laat zien.Als je wilt groeien, dan heb je een High Value Businesscoach & Life coach nodig. Niet voor eventjes, maar voor langere tijd. Iemand die je helpt bij persoonlijke groei, mindset en het bepalen van je High Value Business. Zoals marketing, sales, persoonlijke en omzet doelen en feedback op je positionering. Mijn aanbod is een High Value Business programma - Life coach programma of SMARTER Power Mindset Vip-dag.
Reactie plaatsen