Durf in jezelf te geloven

Al het goeds begint met zelfliefde. Zodra je liever voor jezelf bent, zal je leven beter gaan flowen. We focussen vaak op anderen gelukkig maken, maar dat leidt alleen maar af om niet aan onszelf te denken. Daar ligt echt de sleutel voor geluk. Ga werken aan jouw zelfvertrouwen en besteed tijd aan de relatie met jezelf.

Zelfvertrouwen betekent dat jij vertrouwt op jouw vaardigheden en beoordelingen en dat jij jezelf waardeert los van wat anderen daarvan vinden. Zelfvertrouwen is een belangrijk onderdeel van innerlijk geluk. Het geeft je de kracht om voor jezelf te kiezen, van jezelf te houden en vanuit vertrouwen keuzes te maken.

Dichtbij jezelf blijven. Je zelfvertrouwen vergroten, je emoties in balans brengen, je uitstraling versterken. Je gaat werken aan een nieuwe manier van leven, van innerlijke zelfacceptatie. Dit ga je realiseren met de volgende aanpak: je self-kindness, je positieve intelligentie, je uitstraling en je X-factor.

Hoe is het met je zelfbeeld, je zelfvertrouwen is gesteld? Wie weet is jouw gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen wel groter dan je zelf denkt. Beantwoord de volgende stellingen voor jezelf met objectief met een ja of nee:

 1. Ik voel liefde voor mezelf.
 2. Ik kijk positief naar mezelf.
 3. Ik heb kritiek op mezelf.
 4. Ik ben in staat een positieve draai aan negatieve zelfovertuigingen te geven.
 5. Ik weet welke levensstijl goed is voor mijn geestelijke en lichamelijke fitheid.
 6. Ik heb oog voor mijn lichaamstaal.
 7. Ik weet hoe ik op anderen overkom.
 8. Ik weet hoe ik wil overkomen.
 9. Ik weet hoe ik mijn wenselijke uitstraling kan realiseren.
 10. Ik durf mezelf te zijn.
 11. Ik ben onderscheidend ten opzichte van anderen.
 12. Ik ben zelf mijn beste vriend(in).
 13. Ik besteed aandacht aan mijn uiterlijke en innerlijke verzorging.
 14. Mijn willen, kunnen en doen zijn op elkaar afgestemd.
 15. Ik kan mezelf als charismatisch omschrijven.
 16. Ik vind mezelf emotioneel intelligent.

We kennen allemaal wel eens momenten van onzekerheid. Daar is niets mis mee. Het heeft zelfs een positieve kant. Want daardoor gaan we meer nadenken, krijgen we meer nieuwe zelf inzichten en zijn we zelf kritischer op ons zelf. Vervelend wordt het pas als we onszelf bijvoorbeeld dom, lelijk of dik blijven vinden. Als we onze eigen kwaliteiten vergeten. Als we onze eigen grenzen laten overschrijden. Als we maar al te graag, koste wat het kost, geaccepteerd willen worden.

Als we het te belangrijk gaan vinden wat een ander van ons denkt. Als iedereen ons aardig of goed moet vinden. Als, als, als, … Dat alles is niet nodig als je meer uit jezelf haalt, als je je zelfvertrouwen gaat herstellen.

Met meer geloof en vertrouwen in jezelf beperk je namelijk de invloed van anderen, neem je het heft meer in eigen hand, durf je meer kansen te grijpen en ga je je een stuk gelukkiger voelen. Immers, een negatief zelfbeeld houdt onzekerheid in stand, en is het leidmotief voor de wijze waarop anderen je tegemoet treden.

Ik ben vol zelfvertrouwen en vol vertrouwen in de toekomst in de toekomst. Benoem deze intentie elke morgen als je opstaat en voor je gaat slapen minstens 5 keer. Na ongeveer 4 – 6 weken gaat je brein deze bewuste positieve intentie structureel opslaan en je gaan onbewuste processen je beter laten voelen. Je wordt trots op jezelf, spontaner,  socialer, blijer, vitaler en komt emotioneel meer in balans!

Werk samen met Ronald

Over de schrijver
Reactie plaatsen