Wil jij een geconcentreerd sportief brein?
11 januari 2019 
in Brein
1 min. leestijd

Wil jij een geconcentreerd sportief brein?

Aan Johan vroeg de ik de slechtste wedstrijd die hij ooit gespeeld had eens voor de geest te halen. Dat was niet zo moeilijk voor hem. zeven weken terug tijdens de laatste wedstrijd die hij speelde, waarna hij op de bank belandde, was het volgens Johan dramátisch slecht.

Nadat hij uitleg had gegeven over wat er gebeurde, vroeg ik ‘m naar waar z’n geest mee bezig was tijdens deze wedstrijd. Hij vertelde dat hij steeds een beeld had en nadacht over of hij wel op de goede plaats stond, of hij in de juiste richting liep. Of dat wat hij deed was van wat ik van hem wilde zien. Het ontbrak Johan aan een geconcentreerd sportief brein.

Het beste sportieve moment herinneren

Daarna vroeg ik Johan of hij zijn beste wedstrijd kon herinneren en beschrijven en vooral waar zijn geest op dat moment mee bezig was. Dat was voor Johan de wedstrijd van twee jaar geleden tegen de latere kampioensploeg. De wedstrijd die Johan en zijn team met 3-1 wonnen en waarin Johan als verdediger een groot aandeel had in het uitschakelen van de uitblinker van de tegenpartij ‘Ik dacht helemaal nergens aan’, vertelde Johan, ‘ik zat helemaal in de wedstrijd, alles ging gemakkelijk, ik voelde een soort flow en speelde gewoon heel moeiteloos, ik reageerde op de tegenstander, deed wat ik moest doen’.

Geconcentreerd je aandacht richten

Nu heeft het dus helemaal geen zin om je op de kop te geven voor negatieve en ongecontroleerde gedachten, die gedachten komen immers automatisch op en houd je niet tegen. Je kunt veel beter je aandacht steeds weer terug richten op je taak. Als een zaklamp die je op het sportveld schijnt. Soms is de zaklamp gericht op iets anders in je omgeving: het publiek dat schreeuwt of de muziek die door de luidsprekers klinkt.

Soms is het gericht op je hoofd, namelijk je eigen gedachten. Richt je zaklamp steeds weer terug naar daar waar je mee bezig bent in het hier en nu. Dat is concentratie.

Sportief brein

Geen saaie stoffige training bij mij, maar een regelrechte beleving voor een volledig sportief brein, waar in je kunt meebewegen en schakelen als je sportieve momenten er om vragen! De trainingsmethodieken van mij zijn uniek & eigentijds. Ik hanteer een breinstijl profiel, visualisatie en gevoelsbeleving voor het bereiken van een sportief brein, zodat je als ondernemer of sporter het beste uit jezelf haalt!

Haal het beste uit je brein!

Neem nu contact op voor meer informatie over je brein zijn kracht en hulpbronnen. Ga zelf ervaren hoe je brein optimaal voor je kan werken!

Over de schrijver
Reactie plaatsen