High Value Sales is jouw sleutel tot ultieme vrijheid
27 september 2021 
in Sales
4 min. leestijd

High Value Sales is jouw sleutel tot ultieme vrijheid

Als ondernemer, coach of adviseur heb je te maken met sales. Je moet telkens opnieuw je dienst in je doelgroep blijven promoten aan nieuwe mensen om ze te mogen verwelkomen als klant. Keer op keer. Maar hoe kom je nou steeds opnieuw aan nieuwe leads waaraan je kunt verkopen? Als ik die vraag stel, krijg ik altijd vol goede moed te horen, via-via.

Voor veel ondernemers, coaches en consultants betekent ondernemen HEEL hard werken. Het genereren van leads gaat moeizaam en je vraagt vaak te lage prijzen. 

Waarom zou je beter moeten worden in High Value Sales

Hoe is het voor mij begonnen? Ben ik altijd succesvol geweest? Dat zou ik wel willen! Zoals velen van jullie, had ik zogenaamd veel "mogelijkheden", maar weinig om het te bewijzen. Ik las altijd boeken over verkopen, luisterde naar alle cd's, keek dvd's, leerde veel van mijn vader, ondanks het gevoel dat ik mij altijd mij moest bewijzen.

Daarna weet ik niet of het ging om geld, de vrijheid, bewijsdrang, het gevoel van voldoening. Ik wilde net zo goed worden als mijn vader, een ECHTE topverkoper. Als kind wilde ik dat ook, en was ik al bezig met geld en verkopen. Als kind won ik tienduizenden knikkers om het daarna direct voor een leuk prijsje te verkopen aan kinderen van groep 5 op de lagere school. Verkopen gaf mij als onzeker kind even een kick - Kreeg ik op dat moment even een enorme boost! Dan voelde voor mij goed en kreeg ik veel vertrouwen. Dus wist ik al vroeg wat ik later wilde worden, als de beste kunnen verkopen, de wensen van klanten invullen.

Wat High-Value klanten nodig hebben om ja te zeggen in een verkoopgesprek

Ze hebben vaak “gewoon” leuke salesgesprekken, maar mensen om een andere reden toch geen ‘ja’ zeggen. Je denkt: ik moet beter worden in sales. Veel ambitieuze ondernemers, coaches en adviseurs worstelen hiermee. Zij hebben reeds een aantal jaren een bestaand bedrijf en functioneren op een bepaald niveau. Zij hebben de grens van hun groei bereikt. Zij willen de volgende stap in hun bedrijf maken. Hierdoor kunnen zij werken met klanten op een hoger niveau, taken uitbesteden, focussen op waar zij goed in zijn en blij van worden en meer tijd besparen.

EXCELLEREN IN HIGH VALUE SALES

Beheers je sales in jouw doelgroep dan heb je de ultieme vrijheid! De sleutel tot jouw ultieme vrijheid! Ambitieuze ondernemers, coaches en adviseurs die hun bedrijf op hoog niveau in de markt willen positioneren hebben de juiste High Value Sales strategie en skills nodig om hun conversie in sales te kunnen verhogen en te kunnen verkopen tegen hoge High Value prijzen. ik maakte de afgelopen 30 jaar van mijn zaken een succes door mijn verkooptalent!

Het start altijd met een situatie of probleem van een klant, en wat het wilt bereiken. Tijdens deze vragen luister je aandachtig, inlevend en observeer je met zelfvertrouwen wat de behoefte en of wensen van je klant is. En vat je in het kort de wensen van je klant samen om de je klant tot koop over te laten gaan. Die de potentiële klant het bewustzijn geven over jouw unieke onderscheidende aanbod, en die de klant gretig en nieuwsgierig maken. Het zijn de vragen die nodig zijn om de klant “ja” te laten zeggen tegen je 10K+ aanbod om X te bereiken. En hiermee kun je je HIGH VALUE klant binnenhalen.

VOER EEN HIGH VALUE VERKOOPGESPREK

  • Start met de voorbereiding: Kennis verzamelen van je klant die tijdens een paar gesprekken jouw waarden gaan zien, jouw grenzen respecteren en investeringsbereid zijn.
  • Wees authentiek, wat je klant rust en vertrouwen geeft, zodat het daadwerkelijk met je wilt samenwerken om zijn of haar gewenste doelen te bereiken.
  • Stel open vragen, zodat je klant bewustwording krijgt vanuit zijn persoonlijke probleem of situatie.
  • Werk met een waardevolle basis interventie en inzichtelijke vragen die passen bij het probleem of uitdaging van je klant en hoe dit leidt tot zichtbare of voelbare resultaat. 
  • Het mooiste vindt ik tijdens een High Value Sales moment, evenals je klant hoe je tijdens een verkoopgesprek omgaat met bezwaren, en deze kunt ombuigen naar een verkoopargument met toegevoegde waarde voor je klant!
  • Dan ga je na een korte samenvatting na, of alles duidelijk is voor je klant. Dan stel je nog 1 of 2  "gesloten" vragen, om de DEAL te sluiten waar je klant volmondig JA tegen zegt!


Ronald van Akkeren

Businesscoach, High Value Businesscoach, Personal coach, 30 jaar ondernemer, Breinexpert, Breinleiderschap en Persoonlijk leiderschap, High Value Sales, NLP coach, High Value Mindset,

Wil je een exclusieve  High Value Business jaarprogramma volgen, zodat je leiderschap neemt over je persoonlijke en ondernemersleven en leeft zoals jij dat wilt! 

Spreekt dit jou aan? Neem dan geheel contact met mij op voor een geheel vrijblijvend gesprek. Bespreken jouw gewenste uitdaging en voelen of we matchen. 

 


 


 


 


 


Over de schrijver
Reactie plaatsen