Hoe wordt ik als ZZP'er duurzaam succesvol?
16 september 2018 
5 min. leestijd

Hoe wordt ik als ZZP'er duurzaam succesvol?

Deze tijd vraagt om ZZP’ers die stevig in hun schoenen staan’, aldus  Ronald van Akkeren. Hij houdt zich als High Value businesscoach bezig op basis van de kennis en werking van het brein.

‘Als je als ZZP’er ontdekt, wat je drijft en wat je talenten zijn, dan betekent dat je eerlijk en oprecht naar jezelf durven te kijken. Dat doe je niet alleen met je verstand, maar juist ook door het voelen van emoties.

Blijdschap, angst, verdriet en boosheid zijn signalen die ons iets vertellen over wie we zijn en wat we nodig hebben. Als we die in alle eerlijkheid durven te voelen, dan komen we uit bij de kern van ons bestaan, een soort zeker weten dat maakt dat we stevig in onze schoenen staan.’

Waarom is vitaliteit en duurzame ondernemen de laatste jaren zo’n ‘hot issue’?

‘Omdat we als ZZP’er persoonlijke kracht, gezond lichaam en een creatief en fit brein nodig hebben om te kunnen blijven leren en reflecteren. Als we stevig staan, kunnen we beter omgaan met druk en conflicten.

Wanneer we fysiek en geestelijk meer belastbaar zijn, maakt het dat we eerder bereid zijn tot veranderen, te leren en te spiegelen. Bovendien kunnen we vanuit onze authentieke kern op een gezonde manier samenwerken met potentiële klanten.’

‘Als je ook de minder leuke en blijde dingen in je leven durft aan te gaan. Vaak is ons zicht daarop vertroebeld door overlevingsmechanismen. Dit zijn mechanismen die we als kind hebben ontwikkeld om te kunnen dealen met situaties die we op een gezonde manier niet konden hanteren. Vaak blijven we op latere leeftijd handelen vanuit overlevingsmechanismen.

Vaak reageren we primair op de eisen vanuit de samenleving. Zonder de connectie en te maken met de vraag: is dit wat ik wil? Uiteindelijk branden we op. En dat is een serieus probleem in de huidige samenleving.

Nederland kent het hoogste percentage mensen met een burn-out of depressie in heel Europa. 

Mensen mogen ontdekken, wat zij nodig hebben om ten volle te kunnen leven.’ Ronald van Akkeren houdt je een spiegel in het heden voor. Waardoor wordt je getriggerd, wat zuigt je leeg. Waardoor wordt je nu, het heden, boos of geïrriteerd. We gaan samen werken hoe je weer tot je authentieke kern komt om weer jezelf te kunnen zijn!

MindReFocus methode houdt je brein een spiegel voor!Drie delen brein

De bestaande tools en methoden voor duurzaam succesvol ondernemen biedt onvoldoende stimulans voor coaches, therapeuten, kennisexperts en dienstverleners om in alle openheid naar zichzelf te kijken? ‘Veel tools en benaderingen gaan uit van de mens als rationeel wezen. Terwijl onze emoties, onze levensgeschiedenis en de context waarin we werken van invloed zijn op de manier waarop we kijken naar onszelf. Als we hier onvoldoende aandacht aan besteden, dan komen we onvoldoende uit bij de intrinsieke, autonome drijfveren van mensen.’

MRF-methode

MindReFocus methode, ontwikkeld vanuit de kennis en werking van het brein legt verbinding tussen je denken, doen en zijn. MindReFocus methode is een aanpak waarbij je zelf op bewust (overtuigingen en denkkaders) en onbewust (geheugen en overlevingsmechanisme) niveau een spiegel voor houdt.

Je gaat als het ware je mind scherpstellen en focussen wat je echt drijft en je kan voortbewegen vanuit je innerlijke kern! Deze methode en werkwijze is gericht op duurzaam succesvol ondernemen, zingeving, authentieke zelf en levensvreugde!

Je kunt andere mensen niet veranderen. Je kunt alleen jezelf veranderen. Daardoor verandert er ook iets in de relatie en omgang met de ander, waardoor dingen in beweging komen.

Ronald van Akkeren ziet wel dat veel instrumenten worden ingezet, waarbij mensen doelen kunnen stellen en zich bewust worden van hun eigen gedrag en verantwoordelijkheid. Maar het blijft voor nog te veel aan de oppervlakte.

Veel interventies zijn gericht op korte termijn verbeteringen. Diepgaande zelfreflectie vraagt meer en is noodzakelijk als we streven naar duurzame gezonde en mentale veerkrachtigheid van mensen.’

‘Betekenis geven aan datgene wat je meemaakt en aan de dingen die je doet, dat is door te kijken en voelen in jezelf. Stel: je verliest je gezondheid of je partner. Dan voel je boosheid, verdriet en/of angst. Als je deze emoties niet durft aan te gaan, dan zul je de situatie ook nooit accepteren. Vaak blijven mensen achter met een gevoel van slachtofferschap. Dit is een innerlijke vriendschap mechanisme, waardoor ze zichzelf voor de gek houden!

Hiermee ontnemen ze zichzelf een enorme kans om te leren. Want ga je die gevoelens wel aan, dan kom je tot nieuwe inzichten en ontdek je wat echt belangrijk is voor jou. Als je de emoties in hun volle omvang durft te voelen, dan ben je in staat om doorleefd en met overtuiging keuzes te maken en te doen, te handelen.

En die laatste stap is cruciaal. Dat vraagt om een mindset met moed, lef, discipline en durf, om ondanks de angst te doen wat goed is voor jou. MRF-methode helpt direct en grondig. Het transformeert innerlijke oude pijn in gezonde energie!

Waarom is die laatste stap zo cruciaal?header-4

Wil je voluit leven? Vanuit je innerlijke kracht, kwaliteiten en een overtuigende bijdrage leveren aan datgene wat jij, de wereld nodig heeft. Ik ben ervan overtuigd dat de wereld mensen nodig heeft die tot leven komen. Het leven gaat om wederzijds respect, waardering, begrip, accepteren en loslaten. Gebaseerd op een diep vertrouwen.

Ik voel mensen snel aan, kom snel tot de kern wat er zich daadwerkelijk in hun afspeelt en heb met hen verbinding die dieper gaat dan de oppervlakkige gesprekjes over koetjes en kalfjes.

Ik zie de mooie, authentieke kant van mensen, soms zelfs voordat de ander zichzelf goed ziet. Als ik gesprekken voer met ZZP’ers, dan prikkel hen onbewust om hun weg te gaan. Om hun angsten en overtuigingen los te laten. Ronald van Akkeren kan dit vanwege, omdat hij diezelfde weg is gegaan.


Ronald van Akkeren,

High Value Businesscoach, Personal coach, Breinexpert, NLP coach, High Value Mindset, High Value Sales, persoonlijke transformatie, breinleiderschap, persoonlijk leiderschap en groei, positionering, 30 jaar ondernemerservaring, 15 jaar coach. 

Ik ben inlevend, intuïtief, observerend, empathisch, betrokken, positief, humor en confronterend. Mijn persoonlijke kernwaarden zijn, Vertrouwen - Verbinding- Verantwoordelijkheid en Vrijheid!

Mijn AANBOD: High Value Business jaarprogramma, High Value Coachprogramma en The High Value Deal. Spreekt dit jou aan? Ben je klaar voor een hoogwaardig programma? 

Volg mijn High Value Business jaarprogramma, hoe wordt ik als ZZP'er in mijn (Niche) markt duurzaam succesvol?

 

Vul onderstaande formulier in. Dan bel ik jou of ik je kan en helpen en voelen uiteraard of we met elkaar matchen. We gaan voor het allerbeste resultaat! Ik neem zo snel mogelijk contact met je op om alle details en leerdoelen naar invulling van onderstaande invulling van het formulier te bespreken. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen