Je FOCUS is je werkelijkheid!
27 oktober 2019 
in Mindset
4 min. leestijd

Je FOCUS is je werkelijkheid!

Hoe scherper jou focus, hoe sterker de neurale verbinding in je brein. Als er in plaats van concentratie echter slechts een kluwen aan gedachten is, valt de synchronisatie weg. Een dergelijke terugval in synchronisatie is kenmerkend voor mensen met aandachtsstoornissen (ADD en ADHD).

Met geconcentreerde aandacht kunnen we het best leren. Als we ons concentreren op wat we aan het leren zijn, leggen onze hersenen die informatie op wat we al weten en worden er nieuwe neurale verbanden gesmeed.

Dromerig of afgeleid?

Als je samen met je kind aandacht aan iets besteedt en je geeft dat iets een naam, dan slaat je kind die naam op, maar als de aandacht van je kind op het moment dat je die naam noemt afgedwaald is, vergeet hij of zij die weer.

Als onze gedachten afdwalen, activeren onze hersenen allerlei hersenverbindingen waarin het over dingen gaat die niets te maken hebben met wat we aan het leren zijn. Als de focus ontbreekt, slaan we geen duidelijke herinneringen aan de leerstof op.

De cognitieve wetenschappen onderzoeken een heel scala, waaronder concentratie, selectieve aandacht en open bewustzijn, maar ook de manier waarop ons brein aandacht naar binnen richt om mentale activiteiten te overzien. Een verstandhouding vereist gemeenschappelijke aandacht, ofwel wederzijdse focus.

FocusDit alles kan in drie categorieën worden verdeeld: focus naar binnen, focus naar buiten en focus op het overige. Een uitgebalanceerd leven vraagt van ons dat we ze alle drie onder de knie hebben. Het goede nieuws omtrent aandacht komt uit de neurowetenschappelijke laboratoria en de studielokalen, waar de bevindingen erop wijzen dat we deze belangrijke spier van de hersenen kunnen trainen.

Aandacht functioneert in veel opzichten namelijk net als een spier: bij slecht gebruik verslapt hij, bij goed gebruik wordt hij sterker. We gaan bekijken hoe verstandig beleid de spier van onze aandacht verder kan ontwikkelen en verfijnen, en zelfs hersenen waar de focus helemaal uit verdwenen is weer kan doen opleven.

Als je als persoon wilt goed wilt presteren en functioneren, dan moet je over drie de vormen van focus beschikken. 

  • De innerlijke focus richt zich op onze intuïtie, onze leidende waarden en onze besluitvorming; 
  • De focus naar buiten vereenvoudigt onze contacten met de mensen om ons heen; 
  • De focus op het overige stelt ons in staat inzicht in de wereld in het groot te krijgen.

Een persoon bij wie het gevoel voor zijn innerlijke wereld onvoldoende ontwikkeld is zal stuurloos zijn. Als jij als blind bent voor de perceptie van anderen zal jij geen idee hebben wat er in ze omgaat, en als jij onverschillig staat ten opzichte van je maatschappelijke context waarbinnen je als persoon moet leven en functioneren kan je op elk moment verrast worden.

Wij kunnen allemaal ons voordeel doen met meer balans in deze drievoudige focus. We leven allemaal in een ontzagwekkende omgeving, vol met de spanningen en verleidingen van het moderne leven. Elk van de drie vormen van aandacht kan ons helpen een evenwicht te vinden waarin we zowel gelukkig als productief kunnen zijn.

Focus op het NU! Maak gebruik van je “Nu Gerichte Focus”

Bewustwording, focus, groei en de juiste mindset als kompas voor succes!

Ronald van Akkeren richt zich met diverse trainingen en coachtrajecten op mensen die persoonlijk, zakelijk en ondernemend willen groeien. Ik  richt mij op mentale belemmeringen, kwaliteiten én innerlijk potentieel, waarbij persoonlijk en professioneel ontwikkelen de belangrijkste elementen zijn.

Bruikbare inzichten uit de neurowetenschappen en praktisch toepasbare innovatieve mind tools en methoden worden ingezet om doelstellingen helder en haalbaar te maken en de gewenste verandering proactief te realiseren.

De FOCUS is dat je als mens iemand wordt die durft, zich vrij voelt, krachtig is en leiding geeft aan zichzelf!

Ronald van Akkeren,

High Value Businesscoach, Personal coach, Breinexpert, NLP coach, High Value Mindset, High Value Sales, persoonlijke transformatie, breinleiderschap, persoonlijk leiderschap en groei, positionering, 30 jaar ondernemerservaring en 15 jaar coach.

Ik ben inlevend, intuïtief, observerend, empathisch, betrokken, positief, humor en confronterend.
Mijn persoonlijke kernwaarden zijn, Vertrouwen - Verbinding- Verantwoordelijkheid en Vrijheid!

High Value Business jaarprogramma, High Value Coachprogramma en The High Value Deal. Spreekt dit jou aan? Ben je klaar voor een hoogwaardig programma? 

De High Value Coachprogramma is heel geschikt als het gaat over je FOCUS en je werkelijkheid.

 

Vul onderstaande formulier in. Dan bel ik jou of ik je kan en helpen en voelen uiteraard of we met elkaar matchen. We gaan voor het allerbeste resultaat! Ik neem zo snel mogelijk contact met je op om alle details en leerdoelen naar invulling van onderstaande invulling van het formulier te bespreken. 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen