Mental coaching gaat over jou, en je gedachten
13 juli 2020 
in Mindset
2 min. leestijd

Mental coaching gaat over jou, en je gedachten

Mental coaching gaat over jou, en je gedachten, gevoelens, wensen en angsten. Dat alles speelt zich in je hoofd af. Ofwel, ‘het zit allemaal tussen je oren’ zoals men wel eens plagend zegt. Waarschijnlijk wordt je gehinderd door uw eigen gedachten en overtuigingen. En die vormen een sterke blokkade om datgene dat je echt ambieert te realiseren.

Iedereen heeft een bron van innerlijke kracht die hen van brandstof voorziet. Het is de kracht waaruit je put om obstakels te overwinnen. Maar de meesten van ons zijn zich niet echt bewust van wat ons krachtig maakt of hoe we onze capaciteiten (Growht mindset) het meest effectief kunnen gebruiken. Het probleem is dat we onszelf niet als capabel, dynamisch, krachtig of invloedrijk beschouwen. We staan ​​stil bij onze fouten en dit maakt ons kleiner. Uiteindelijk laten we onze kracht wegglippen.

Ik besteed met mental coaching, aan het opnieuw verbinden met jezelf en het herkennen en erkennen van je beperkende overtuigingen die je normaliter van je doelen en wat je echt wilt, afhoudt. Belemmerde overtuigingen, belemmeren je om te groeien. Belemmeren je om van jezelf te houden en te doen wat je graag wilt doen. Waar je in gelooft is je realiteit.

Wat zijn beperkende overtuigingen?

Een beperkende overtuiging is een vals geloof die je krijgt als gevolg van het trekken van een verkeerde conclusie in een bepaalde situatie. Vaak heb je beperkende overtuigingen als kind van huis uit meegekregen. ‘Ik weet niet beter’ en ‘zo ben ik nu eenmaal zijn veel gehoorde kreten.’ Wat zou het zijn als je deze uit je leven zou verbannen? Geeft jou een goed gevoel als jij belemmerende overtuiging loslaat en verandert in een positieve gedachte?

Besef wat je waard bent

Niets zal je sneller in een negatief daglicht zetten dan een “wie is mij” mentaliteit. Mensen zien je door de lens van hoe je jezelf projecteert. De energie, het zelfvertrouwen en de houding die je met je meebrengt, zijn essentieel om jezelf te profileren als iemand die zelfverzekerd en optimistisch is (mindset).

Onderschat daarom nooit je waarde. Dit gaat niet alleen over je referenties, opleiding en ervaring (hoewel die dingen geweldig zijn). Het gaat er eerder om dat je de wereld kunt laten zien hoe geweldig je bent in je dagelijkse omgang met anderen. Je moet elk stukje van je talent en enthousiasme waarderen en ten volle benutten. Vind je innerlijke kracht, verbeter je kennis en omarm je waarde.

Focus op jouw “waarom 

Neem even de tijd en vraag jezelf af: “Waarom doe ik wat ik doe?” Als je jouw “waarom” begrijpt, wordt je doel duidelijk en kun je diepere motivaties aanboren. Dit is de sleutel om te begrijpen hoe je de dingen kunt bereiken die je echt wil in het leven. Waarom concentreer je je op de dingen die je doet? Ben je aan het eind van de dag voldaan door wat je doet? Leidt je focus tot succes waar je je goed bij voelt? Zo niet, dan heb je niet de juiste “waarom”.

Als je je verloren voelt, onzeker bent over de volgende stappen die je moet nemen in je onderneming of in het leven, kun je altijd terugkomen op het ‘waarom’. Het zal fungeren als een intern kompas, altijd wijzend naar je eigen noorden.

Wellicht zijn deze mindset verschuivingen confronterend. Dat kan ik mij voorstellen. Ondernemerschap is éen groot persoonlijk ontwikkelingstraject. Dat gaat gepaard met ups en downs. Ik vind dat juist het mooie aan ondernemer zijn. ik kan mezelf constant weer uitdagen en uit mijn comfortzone stappen. En daar ligt de groei en het succes.

Over de schrijver
Reactie plaatsen