Mentale kracht voor optimale prestaties
26 augustus 2019 
in Mindset
1 min. leestijd

Mentale kracht voor optimale prestaties

Je moet om in je mentale kracht te staan, positief, gedreven en een doorzetter zijn, zelfvertrouwen uitstralen, succes aan je kont hebben hangen maar geen angst kennen. Het hebben van chaos in je hoofd, betekent dat de focus en doelgerichte acties worden omgezet in faalangst en onzekere gevoelens.

En dan komen er toch negatieve gedachten in je hoofd. Of je voelt je neerslachtig, schuldig, gespannen of gefrustreerd. En geef je jezelf op de kop omdat jij altijd zo negatief bent. Nou, dan is het goede nieuws dat ook succesvolle ondernemers als bijvoorbeeld, Annemarie van Gaal, Arjan van Erkel, Eelco de Boer ook negatieve gedachten en gevoelens kennen. Niet op het moment dat ze succes hebben. Dan zijn ze intens blij en gelukkig.

Ondernemers denken vaak dat elimineren en controleren van negatieve gedachten en gevoelens de weg naar succes is. Dat het compleet uitbannen van dit soort innerlijke ervaringen mogelijk is en zal helpen. En denken dat ze het niet goed doen en dat ze niet succesvol zullen zijn omdat dit tot nu toe niet zo goed gelukt is.

Ze hebben namelijk vaak gehoord dat als ze zich maar beter voelen, minder negatieve gedachten hebben, ze meer zelfvertrouwen zouden hebben. Of als ze zich maar beter konden ontspannen dat ze dán goed zouden kunnen presteren.

De harde werkelijkheid is dat excellente ondernemers goed presteren én tevens deze moeilijke interne ervaringen hebben. Tja, en dan heb jij tot nu toe enorm veel moeite gestopt in het denken en voelen op een bepaalde manier en blijkt dit gedoemd te mislukken.

De aanwezigheid van negatieve gedachten en gevoelens zijn niet het probleem, maar het gevecht om deze gedachten en gevoelens tegen te gaan! Belangrijk is je gedachten te observeren en intuïtief mee te bewegen met je fysieke gevoelens. Wat vertellen deze gevoelens jou, wat wilt het jou als ondernemer intuïtief aangeven? Ik leer je deze gevoelens herkennen en er mentale kracht uit te halen!

Ga je nu als ondernemer focussen op:

  • Mentale kracht
  • Fysieke kracht
  • Geconcentreerd presteren
  • Emotionele intelligentie
  • Zelfinzicht

Wil je als ZZPér in je mentale kracht gaan staan en flexibel en geconcentreerd met je innerlijke en externe wereld mee bewegen, neem dan gerust contact met mij op.

Over de schrijver
Reactie plaatsen