Ondernemen op internet
12 februari 2021 
3 min. leestijd

Ondernemen op internet

Dé grootste uitdaging voor veel mensen is bedenken hoe ze op internet gaan ondernemen, hoe ze geld gaan verdienen of wat ze bijvoorbeeld op een website moeten gaan verkopen. Jij bent degene die een onderneming op internet uniek moet gaan maken. Jouw ervaringen, jouw kennis, jouw ‘kunst‘, jouw ideeën. Begin dus bij je hart, niet bij het product!

Ondernemen is fantastisch. Jouw producten en diensten, jouw klanten, jouw omzet… Je hebt alles zelf in handen. Jij kunt alles bedenken, creëren en in gang zetten zoals jij dat wilt.

Toch zie ik juist veel ondernemers worstelen met deze vrijheid. En dat is logisch. Als ondernemer wil en moet je namelijk alles uit jezelf halen. De beslissingen die goed zijn voor jouw bedrijf kunnen maar door één persoon gemaakt worden en dat ben jij.

Jij bent verantwoordelijk voor zowel het succes als het falen van je bedrijf. Dit kan soms best eenzaam en zwaar voelen. Zeker de eerste jaren van het ondernemerschap zul je merken dat je vaak zelf je ergste vijand bent.

Bij mij sta je er niet alleen voor! Als personal en business coach kan ik je als geen ander motiveren en inspireren op basis van je eigen verantwoordelijkheid. Dit gevoel zal je trots en blij maken als je persoonlijk bent gegroeid en in de basis ondernemersdoel(en) hebt bereikt.

Na het bepalen van deze, (algemene factoren) kan je doelgroep gesegmenteerd worden in (sub) doelgroepen. In veel gevallen zijn er behoorlijke verschillen te onderscheiden in de behoeften binnen specifieke groep mensen. Daarom is het belangrijk om ook een aantal open vragen te stellen die (een gedetailleerder) inzicht bieden in de behoeftes van je doelgroep. Hierbij kunnen onder andere de volgende vragen gesteld worden:

  • Wat baart je doelgroep zorgen?
  • Wat is de vrijetijdsbesteding van je doelgroep?
  • Wat zijn de dagelijkse bezigheden van je doelgroep?
  • Wat zijn de karakteristieke kenmerken van het aankoop en gebruiksgedrag?

Hoe beter je weet wie er uiteindelijk je product of dienst gaat kopen, hoe beter je het product kan toespitsen op de wensen, behoeften en gebruikerskenmerken van die groep. Door een marktonderzoek te (laten) doen ben je hier zo achter.

Eerlijk is eerlijk. Online geld verdienen vergt vaak een lange adem. Duurzame en slimme manieren van online ondernemen geven je vaak terugkerende inkomsten en zorgen ervoor dat je online inkomen maandelijks stijgt. Wil je écht verdienen met het internet dan is het belangrijk om iets te doen wat je leuk vindt. Dan steek je er het liefste moeite in en kun je er ook echt iets van maken. En vergis je niet, ook online komt het op anderen over als je ergens enthousiast over bent en dat gaat je helpen. Kies dus iets wat je oprecht leuk vindt.

Uit ervaring spreek ik als ik zeg dat daar namelijk ook het meeste geld in te verdienen valt. Puur en alleen al om de reden dat je dan niet al na een aantal weken afhaakt. Je online verdienmodel moet jou namelijk energie geven en niet energie kosten.

Ik kan je inzicht geven in (online) ondernemerschap. Hoe jij met een juiste mindset en zelfvertrouwen en eigen verantwoordelijkheid op internet kunt gaan ondernemen!

Het is belangrijk als je op internet wilt gaan ondernemen, dat je eerst gratis informatie en waarde gaat weggeven aan jouw doelgroep. Dit kunnen ook producten zijn die jij aan jouw doelgroep aanbiedt. De producten of diensten die je inzet om weg te geven zijn dus altijd gratis.

Met gratis weggevers, zoals een bijvoorbeeld een e-book, kun je e-mail marketing toepassen. Je kunt namelijk namen e-mailadressen verzamelen van jouw doelgroep. Natuurlijk is het wel noodzakelijk om toestemming te vragen aan de klant om zijn of haar gegevens te gebruiken. Nadat je deze toestemming hebt kan je deze klant waardevolle informatie toesturen.

Als ondernemer wil je zo relevant en persoonlijk mogelijk communiceren met je potentiele klanten en een goede band met ze op te bouwen. Via e-mail marketing bouw je een band op met je lezers, ze zullen je meer gaan vertrouwen en uiteindelijk ook bij je gaan besteden.

Wanneer je met een nieuw product op de markt komt of bijvoorbeeld een cursus, training, workshop, Webinar of evenement wilt organiseren dan hoef je alleen maar een mail te sturen naar je mailinglijst en je hebt meteen verkopen, ideaal.

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen