Online leeromgeving levert veel voordelen op
17 februari 2021 
2 min. leestijd

Online leeromgeving levert veel voordelen op

Denk jij als (online) ondernemer er wel eens over na om virtueel te gaan werken met een online leeromgeving / platform en jouw toekomstige potentiele klanten digitaal te begeleiden? Zodat je klanten echt van dienst kunt zijn met jouw expertise. Dit kan met behulp van cursussen, trainingen of half / jaar programma’s. Je kunt ze d.m.v. video’s, tekst(en), documenten, vragenlijsten, schema’s, templates, afbeeldingen, checklist enz. extra ondersteunen. Het lever veel voordelen op!

Je hebt met je klanten op internet een groter en efficiënter bereik. Klanten hebben minder reistijd, het is minder belastend en bovendien kun je kennis overdragen op een veel aansprekender wijze.

Online leeromgeving / platform

Wat is jouw vak, expertise, passie, hobby of ervaringsdeskundigheid waar je een ander oprecht mee verder kunt helpen? Welke informatie heb jij waarmee je van waarde kunt zijn voor een ander? Over dat onderwerp kun je jouw digitale programma maken.

Je kunt thuis of in een studio voor de camera gaan staan of zelfs een workshop organiseren waar je jouw verhaal doet. Neem het op en maak van de opnames een online video programma. Aan één simpele verkooppagina met een betaalknop heb je genoeg om je online business te starten.

Je kunt hiervoor dus een leeromgeving gebruiken om je klanten in eigen tempo te laten werken, bijvoorbeeld een WordPress website in combinatie met Wishlist, of een ‘kant en klaar’ systeem zoals Huddle een professioneel ingerichte leeromgeving waar je direct in kunt werken om cursussen, trainingen en programma’s te integreren ! Als je geld wilt vragen voor een training, zul je met betaalopties en login mogelijkheden moeten werken. Maar er zijn veel meer voordelen om met zo’n online leersysteem te werken, je kunt een mooie structuur maken, het ziet er professioneel uit etc.

Virtueel werken is de toekomst!

Onder ‘virtueel werken’ versta ik alle methoden en technieken die je naast een online leeromgeving ook kunt inzetten om je klanten de mogelijkheden te geven. Gelukkig leven we in een tijdperk waarin de techniek het ons wat dat betreft heel gemakkelijk maakt. We kunnen kiezen uit een scala aan hulpmiddelen, zoals telefoon, face-time, team, skype, zoom, webinars e.d .

Als online coach kan ik of kun jij als expert of specialist in jouw vakgebied van deze mogelijkheden gebruik maken. Daardoor is er voor elke situatie wel een techniek die financieel haalbaar, technisch eenvoudig en effectief is.

Je leert niet alleen een online leeromgeving te maken, maar ook hoe je daardoor meer omzet en passief inkomen kunt creëren. Zorg er ook voor dat je online leeromgeving een goede en vooral snelle mobiele ervaring geeft. In het huidige mobiele tijdperk zullen veel van je klanten jouw programma op hun telefoon app, onderweg willen kunnen volgen.

Wil je een winstgevend online leer en platform met veel succesvolle deelnemers? Toets je inhoud en je aanpak voordat je de video’s gaat produceren. Test test test. Betrek je klanten vanaf het begin en maak hen getuige van het hele proces van idee tot afgewerkt maatwerk, afgestemd op je klanten. Ga alvast video’s maken, vloggen, dit is een goede voorbereidende oefening voor de professionele productie van je leervideo’s. Laat jezelf zien als de expert met kennis van zaken. Deel tips, do’s & dont’s.

Als iemand bereid is om geld te betalen voor jouw diensten, dan moet je ervoor zorgen dat betalen zo eenvoudig mogelijk is. Denk aan betaalopties zoals creditcard, PayPal of iDeal voor Nederlandse klanten. Deze betalingen worden direct online afgehandeld door een bedrijf die veilig transacties kan verwerken.

Soms direct zoals bij PayPal, of via een intermediaire dienst zoals Mollie voor (iDeal, Bancontact e.d) of PayPal , wat ook een geschikt betaalsysteem is voor online verkoop en Plug and Play een nieuwe aanbieder met als onderscheidend vermogen geoptimaliseerde betaalpagina’s die beter converteren.

Over de schrijver
Reactie plaatsen