Voorkom als zelfstandig ondernemer hoge kosten door Burn-out uitval
04 april 2022 
4 min. leestijd

Voorkom als zelfstandig ondernemer hoge kosten door Burn-out uitval

Is burn-out een modeziekte? Burn-out is een verschijnsel dat bij deze huidige tijd past, en het is beslist zo maar geen bedacht onderwerp van voorbijgaande aard. Burn-out houdt in dat er sprake is van een verstoord evenwicht tussen draagkracht en draaglast. Fysieke, emotionele, mentale instorting die je ertoe dwingt, om met ondernemen rustig aan te doen of zelfs een tussenpauze in te lassen. MAAR het is ook een mogelijkheid je leven ten goede te veranderen, denk aan slimmer ondernemen in jouw (niche) markt in minimale tijd, waar ik je bij kan helpen!

Burn-out wordt niet alleen veroorzaakt door factoren van buitenaf, maar ook door subjectieve factoren, door hoe jezelf een hoge werkdruk oplegt en hoe je met een veeleisende manier van ondernemen omgaat.

De gemiddelde duur van een burn-out kan je heel duur komen te staan. Ben je Burn-out als zelfstandig ondernemer – En nu?

Burn-out als zelfstandig ondernemer

Een burn-out als zelfstandige ontstaat natuurlijk niet zomaar. Echter, een steevast terugkerend onderdeel is een tekort aan je eigen regie. De klant, de situatie of externe factoren bepalen de regie. Juist een gebrek aan regie/ autonomie is meestal de allerbelangrijkste reden bij het krijgen van een burn-out! (TNO)

Hoe herken je burn-out klachten?

Wanneer je burn-out bent, ben je moe, depressief, angstig en onzeker. Je concentratie neemt af, je wordt vergeetachtig, bent snel geïrriteerd, Het is soms gemakkelijker om te zeggen dat je slapeloze nachten hebt, dan anderen te vertellen over je angst- of paniek klachten. Toch komen die het meeste voor. 

Burn-out werkt als een turbo op licht aanwezige angsten of onzekerheden. Ineens maakt angst of paniek deel uit van je leven. Je gevoelens over ondernemen zitten je dwars, het lijkt zinloos?

Hoe Pleasegedrag ook stress kan teweegbrengen

Een overdreven klantgerichte houding kan leiden tot overbelasting. Veel zelfstandigen hebben het gevoel dat ze alles moeten doen voor hun klanten. Klant is koning! (toch?) De klant begint het eigen bedrijf te regeren door de vele wensen en eisen die de klant heeft. Hiermee omgaan wordt als lastig ervaren. Als de klant wegvalt is er vaak een financiële uitdaging. Ook willen veel zelfstandigen niet dat er negatief gepraat wordt over hun kindje: het eigen bedrijf.

GEVOLG BURNOUT

 Mensen gebruiken kalmeringsmiddelen om de stress te bezweren. Dit gebeurt bij 5-10% van de mannen en 15% van de vrouwen. Het aantal vrouwen dat verslaafd is aan benzodiazepines bedraagt 280.000. Het gebruik van kalmeringsmiddelen is een nood sprong en heeft op de lange duur tot gevolg dat lichaamseigen kalmeringsmiddelen niet meer worden aangemaakt.

Mensen met een beroep waarin ze intensief contact hebben met veel mensen en vaak terechtkomen in situaties waarin ze beslissingen moeten nemen, bevinden zich vaak in de burn-out risico-zone.

Het burn-out probleem bestaat onder vele beroepen: journalisten, tandartsen, IT-technici, eigenlijk iedereen in interessante beroepen, kleine ondernemers met een expertise, mensen die actief zijn als freelancers en verkopers.

Brokkelt jouw carrière makende als zelfstandige ‘jij’ af?

Herken je dit: de werkende en carrière makende ‘jij’ is af aan het brokkelen, de gezellige en gevatte ‘jij’ is af aan het brokkelen, de ‘jij’ met die glansrijke toekomst is af aan het brokkelen en ook de energieke, intelligente ‘jij’ is af aan het brokkelen. Niets meer om je mee te identificeren.

Als High Value Ondernemer is het beter het slimmer om met een simpel High Value Business model en hoogwaardige programma's te werken. Je houdt meer vrije tijd over. Je kunt langdurige burn-out uitval voorkomen. Ik weet wat het is om daardoor lang ziek te worden en geen inkomen meer heb.

Sinds 2012 valt een specialistische burn-out behandeling niet meer onder de ziektekostenverzekering. Medisch gezien (DSM IV) valt burn-out onder de aanpassingsstoornissen.

Wat nu?

Ronald van Akkeren, High Value businesscoach en breinexpert. Ik kan je op basis van de kennis en werking van het brein duurzaam van burn-out laten herstellen. Je wilt weer als high value ondernemer weer ON FIRE zijn en de bevlogenheid in jezelf weer stimuleren, TOCH!

Voorkom torenhoge kosten in je bedrijf door betrokkenheid aan je duurste kapitaal te tonen, jezelf!

High Value Life Coachprogramma bij een Burn-out

MIJN High Value Life Coachprogramma is een zeer Effectief Programma voor jou als kennis ondernemer om je Burn-out om te zetten naar potentiële kracht verborgen in je onderbewustzijn. Stap in je grootsheid en ga slim en vitaal High Value Ondernemen met lage kosten in minimale tijd.

Vanuit HIER EN NU momenten, gaan we je triggerstressoren in je onderbewustzijn opsporen via je ultra snelle geheugen en transformeren. Je onderbewustzijn zal alle ballast opruimen, of je nu een traumatisch verleden hebt, perfectionistisch bent, een introverte, een afwachtende of controlerende houding hebt.

Ik ga je vanuit mijn lange ervaring en breinexpertise hierbij helpen. Heel veel cliënten en klanten hebben nu gelukkig leven, zowel privé als in hun werk. Ze genieten en zijn weer zichzelf!

Ronald van Akkeren

High Value Businesscoach, High Value Lifecoach, Breinexpert, NLP - PMA, EFT en  MBTI type indicator Life-changing & Transformatie | Autonomie en Financiële Vrijheid met High Value Ondernemen.

 Mijn persoonlijke kernwaarden zijn;

 Ik sta voor: Vertrouwen - Verbinding - Verantwoordelijkheid - Veerkracht en Vrijheid!


Vul onderstaande formulier in. Dan bel ik jou of ik je kan helpen, preventief of bij een burn-out en voelen uiteraard of we met elkaar matchen. 
Over de schrijver
Reactie plaatsen