Wat is persoonlijke ontwikkeling?

Wat is persoonlijke ontwikkeling. Het is een vorm van investeren in je kennis en vaardigheden en heeft te maken met een stukje langetermijnvisie. “Stel je hebt een winkel”. Dan is het verstandig om nu al in te spelen op de mogelijkheid dat je in de toekomst over moet stappen op online zijn en te gaan werken aan de vaardigheden die je daarvoor nodig hebt.”

Ja, ook als je op dit moment nog omkomt in het werk. Om aantrekkelijk te blijven op de arbeidsmarkt is de kans groot dat je op een gegeven moment weer een opleiding moet volgen. Maak hier ruimte en geld voor vrij. Ik ben ervan overtuigd dat mijn bedrijf groeit zolang ik me ontwikkel”. Ik acht de kans ook groot dat je de komende jaren veel geld zal blijven investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling. “Door te leren heb ik immers steeds meer te bieden.”

Personal coaching is de meest persoonlijke manier om je te bewust te laten worden van je talenten, innerlijke waarden en overtuigingen. Het leertraject wordt per traject bijna volledig op de persoonlijkheid en leerbehoefte van het individu samengesteld. Persoonlijker kan het niet. Een personal coach begeleidt mensen op positieve wijze naar verandering.

Je leert met een open mind in beweging te komen en op een meer resultaatgerichte manier bewustwording te creëren en inzicht verschaffen in je eigen handelen. Ik help je met het verhelderen van je zelfbeeld, normen en waarden, persoonlijke eigenschappen en onbewuste motieven die leiden tot (in)effectief gedrag.

Dit gebeurt door het verhelderen van de coachvraag en duidelijke doelstellingen te formuleren, reflecteren, spiegelen, confronteren, aanreiken van modellen en hulpmiddelen en motiveren.

Jij als coachee krijgt tijdens het coaching proces nieuwe inzichten door te reflecteren op eigen kennis en op de kennis en 30 jaar ervaring van mij als coach. Op deze manier wordt je bekwamer in het bereiken van eigen doelen. Dit kan mogelijk worden gemaakt door middel van gestructureerde, gerichte interactie en het gebruik van passende tools en technieken.

Voorwaarden voor coaching is dat coaching op basis van vrijwilligheid plaatsvindt en dat er wederzijds vertrouwen/respect aanwezig is tussen mij als coach en jou als gecoachte. Belangrijk is dat jezelf verantwoordelijk bent voor je eigen leerproces en dus ook deels verantwoordelijk voor het behalen van je persoonlijke resultaten.

Ik coach jou om in beweging te komen in de richting die bij jou als persoon past. Het gaat er om dat je na een coachtraject ook zelf in staat bent (zelfsturing en inzet) je persoonlijke resultaten te behalen.

Aan het begin van het coachtraject worden SMARTER (specifiek, meetbaar, actie, realistisch, tijd, empowering, resultaat) doelen gesteld. Deze doelen worden vastgelegd in een coachplan, dit is de leidraad voor de verschillenden oefeningen en gesprekken.

Wat kan coaching voor je betekenen:

  • Wanneer je een klankbord nodig hebt om helder te krijgen wat je wilt.
  • Wanneer je op het punt staat met iets nieuws te beginnen in je leven, maar nog  niet goed voor ogen hebt wat.
  • Wanneer je jezelf geblokkeerd voelt en niet bereikt wat je wilt.
  • Wanneer je succesvol bent, maar er niet van kan genieten.
  • Wanneer je onvoldoende leeft naar je eigen waarden.
  • Wanneer je minder energie hebt dan je gewend bent.
  • Wanneer succes uitblijft.
  • Wanneer je in een veranderproces zit.

Haal het beste uit jezelf

Wanneer je bereidt bent om naar jezelf te kijken en afscheid te nemen van gedachten en acties die niet bijdragen aan datgene wat je wilt bereiken. Neem dan geheel vrijblijvend contact op.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen