ZAKELIJK SUCCES BEGINT MET PERSOONLIJK LEIDERSCHAP
14 oktober 2021 
4 min. leestijd

ZAKELIJK SUCCES BEGINT MET PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

Het belang van persoonlijk leiderschap voor succesvol high value ondernemer. 

Ondernemers die zakelijk succes bereiken hebben twee sleutelelementen onder de knie: persoonlijk succes en zakelijke strategie. Als zelfstandig professional ben jij het centrum van je bedrijf. Wanneer het je lukt om leiding te geven aan jezelf lukt het je waarschijnlijk ook om leiding te geven aan je onderneming.

Zodra we het over persoonlijk leiderschap hebben, hebben we het over het leiden van jezelf: de manier waarop hoofd, hart en handen samenwerken om doelen te realiseren op elk gebied van je leven. Wanneer je in staat bent om jezelf te leiden – ben je ook in staat om een leider te zijn voor andere mensen. Dat kan als ondernemer, binnen je gezin of als leider van een community. Persoonlijk leiderschap is een manier van leven.

Wat is persoonlijk leiderschap?

De term “persoonlijk leiderschap” zegt het eigenlijk al. Persoonlijk leiderschap gaat erover dat je het heft van jouw leven in eigen hand neemt. Het is goed om je eerst bewust te worden van de stappen die jij op dit moment, misschien al gezet hebt op het gebied van persoonlijk leiderschap. Persoonlijk leiderschap bereik je namelijk niet van de ene op de andere dag. Persoonlijk leiderschap gaat over het maken van eigen keuzes en over laten zien waar je voor staat. Persoonlijk leiderschap heeft veel aspecten en de belangrijkste ga ik voor jou op deze pagina behandelen.

Persoonlijk ondernemerschap voor je ontwikkeling

Dat is ook meteen een van de verschillen tussen persoonlijk leiderschap en ondernemerschap. Waar persoonlijk leiderschap kan gaan over leiding nemen binnen elk gebied van je leven – gaat persoonlijk ondernemerschap gerichter in op het onderdeel werk en/of ondernemerschap. De kern van persoonlijk ondernemerschap is dat je de regie pakt om je werk en je ontwikkeling in de richting te sturen die je wilt.

3 tips om persoonlijk leiderschap te ontwikkelen

  • Onderzoek hoe je niet alleen je lichaam kunt voeden maar ook je denken, je gevoel en je bezieling.
  • Vraag je af wat nodig is om te floreren. Dat betekent dat je de talenten die je het meest voldoening geven maximaal gebruikt.
  • Onderzoek de waarden van waaruit je wilt leven (neem er 3) en leg deze naast al je bezigheden om te kijken of je daar mee door wilt gaan. Je waarden kunnen per levensfase veranderen.


STEL PERSOONLIJKE WAARDEN OP VOOR JE ONDERNEMING

Bedenk welke drie persoonlijke waarden belangrijk voor je zijn. Dit zijn vaak waarden die je ook in je onderneming toepast. Omschrijf voor jezelf waarom deze waarden belangrijk zijn voor jezelf en je onderneming. Het maakt je bedrijf persoonlijker en je positionering scherper. Hoe duidelijker je bent in wat je wel en niet belangrijk vindt als ondernemer, hoe beter je overkomt en hoe sterker je verhaal.

Jezelf leiden als zelfstandig ondernemer, coach of adviseur

Als er een doelgroep is die veel zinnigs kan halen uit persoonlijk leiderschapskwaliteiten, is het wel de zelfstandig ondernemer. Ook wanneer je ondernemer bent in de praktische sector is het belangrijk om op deze manier met persoonlijke groei en succes bezig te zijn. Het klinkt vanzelfsprekend dat je als zelfstandig ondernemer veel bezig bent met zelfobservatie, motivatie en strategie.

Toch gebeurt dit niet altijd. Sommige ondernemers nemen te weinig tijd om goed over deze zaken na te denken en actief met hun persoonlijke groei bezig te zijn. Dit zit persoonlijk succes in de weg. Zo zijn praktische ondernemers vaak veel bezig met het werk op zich en vergeten ze vooruit te kijken. Ook voor hen is doelen stellen echter zeer belangrijk. Groter succes is alleen mogelijk als je goed over je persoonlijke eigenschappen hebt nagedacht en weet je hoe je deze kunt inzetten om successen te bereiken.

ONDERNEEM ACTIE!

De belangrijkste reden dat mensen niet in actie komen is angst. Angst om te falen, angst dat het niet goed genoeg is. Angst is de belangrijkste oorzaak dat mensen stil blijven staan in hun persoonlijke groei en het niet lukt om hun dromen te realiseren en hun doelen waar te maken. Ik help je die angst door bewustwording in het HIER en NU te herkennen en door observatie in jezelf, waar de angst triggers vandaan komen. En deze te transformeren naar innerlijke rust!

Hoe kun je die angst overwinnen? Door een innerlijke drive, een passie die je naar je doel toetrekt, waardoor je in actie komt. Als je weet waarom je vooruit wilt, en welke doelen je wilt halen, zal je zien dat je vanzelf in actie komt. Denk groot maar zet kleine stapjes. Het is goed te weten waar je heen wil maar laat het los, wij bepalen ons eindpunt niet op één moment. Kijk gewoon naar wat je vandaag kan doen en geniet van de stapjes die je zet.


Ronald van Akkeren,

Businesscoach, High Value Businesscoach, personal coach, inlevend, empathisch, betrokken, positief, vooral ook confronterend (reflectie / feedback) waar jij van leert, 30 jaar ondernemer, Breinexpert, High Value Sales, NLP coach, mindset, positionering, Jouw overtuigingen ter discussie stellen en indien nodig positief en realistisch herkaderen.  

Persoonlijk High Value Business jaarprogramma en coachtraject. Spreekt dit jou aan? Ben je er klaar voor? Neem dan geheel contact met mij op voor een GRATIS GROEIGESPREK

Bespreken jouw gewenste uitdaging en voelen of we matchen.


Over de schrijver
Als mensen mij leren kennen, typeren ze mij als enthousiast en gedreven. Als men mij als persoon wat langer kent, noemt men mij ook waarachtig, die snel linken kan leggen met persoonlijke en businessgroei en helder het grote plaatje aan je laat zien.Als je wilt groeien, dan heb je een High Value Businesscoach & Life coach nodig. Niet voor eventjes, maar voor langere tijd. Iemand die je helpt bij persoonlijke groei, mindset en het bepalen van je High Value Business. Zoals marketing, sales, persoonlijke en omzet doelen en feedback op je positionering. Mijn aanbod is een High Value Business programma - Life coach programma of SMARTER Power Mindset Vip-dag.
Reactie plaatsen