OVER Ronald van Akkeren

Mijn naam is Ronald van Akkeren. Van geboorte een rasechte Achterhoeker. Ik ben geboren in oktober 1964 te Doetinchem, maar inmiddels woon ik sinds 2004 met plezier in Zwolle.

Ik heb geen makkelijke jeugd gehad. Op mijn vierde levensjaar viel ik door een duw van een puber meisje van 10 jaar van een ong. 1.80 hoge hek, op mijn hoofd en hield daardoor een (NAH) hersen (trauma) aan over met als gevolg traumatische - burn-out gebeurtenissen en epilepsie momenten in mijn leven.

Deze stoornis versterkte mijn onzekerheid en hooggevoeligheid. Kinderen in mijn directe omgeving (buurt - lagere school) voelden dat haarfijn aan en werd ik flink gepest. Het heeft mijn persoonlijke leven in negatieve en vooral positieve zin veranderd.

Ondernemersdrive - Persoonlijke vrijheid

Mijn kracht is dat ik door mijn levenswerk en persoonlijke ervaringen vertrouw op mijn intellectuele,- waardevolle expertise en met mijn ondernemerszingeving ga voor méér autonomie.  

“ik werk vanuit mijn scherpzinnige en intuïtieve wijsheid"

Ik Tune in op iemands pijngevoel. Deze blokkades doorbreek jezelf op mentaal en lichaamsbewustzijn niveau.

Druk leven

Vanaf jan. 2006 werk ik onder de naam RVA neurocoaching. Een praktijk voor cliënten van jong tot oud met add, adhd en autisme...

Ik ben goed in mijn vak en succesvol, daar ontbreek het niet aan. Maar van een gezonde werk-privé-balans is geen sprake.


Ik verdiep mij nu onder mijn naam in innerlijke en persoonlijke macht voor ondernemers, om ze te helpen met een trauma of burn-out en de daaraan gerelateerde psychosomatische klachten.


De afgelopen anderhalf jaar moest ik zelf vanwege een burn-out en epilepsie klachten persoonlijk en bedrijfsmatig rust nemen. Dit vind ik lastig, maar ik zoek toch altijd weer vanuit mijn intrinsieke motivatie en doorzettingsvermogen naar nieuwe wegen.


Ik ben nu méér mezelf, door bewust contact te maken met mijn gevoelens, intuïtie en oneindige potentie. Door vragen te stellen aan mijzelf krijg ik vanuit mijn innerlijk weten en binnenwereld meer inzicht en verbinding in mijn gevoelswereld.  

Ik kan voor jou mijn volle potentie inzetten en werken

vanuit mijn “eigen intuïtieve mensgerichte wijsheid”.