Investeer in een gezond High Value Ondernemersbrein
01 april 2022 
in Brein
3 min. leestijd

Investeer in een gezond High Value Ondernemersbrein

High Value Ondernemen met een gezond brein is de sleutel tot persoonlijke groei en zakelijk succes. Een gezond brein is intuïtiever en creatiever vanuit innerlijke rust! Doelen stellen op basis van realistische voorwaarden en actie die je gaat ondernemen zet je brein positief en meer ordelijk (minder chaos) in beweging. Stel jezelf vragen zoals, wie ben ik en wat wil ik zakelijk bereiken. Dit geef jezelf en je brein inzicht om het daadwerkelijk uit te voeren.

Simpele oefening: Visualiseer met je ogen dicht, adem is rustig via je neus in en kijk eens goed naar jezelf. Wat zie je en hoe voelt dit voor jou? Wie ben je als coach of kennisexpert, hoe voelt dit? Ben je tevreden met je persoonlijke en zakelijke groei. Hoe voelt dit? Wordt je wat onzeker, geïrriteerd, onrustig of angstig?

Je brein is plastisch

Je brein is maakbaar, dus ik zou zeggen investeer in je brein voor innerlijke groei om jezelf en het leven beter te leren kennen! Door de neuroplasticiteit in je brein voor je te laten werken ben je in staat om nieuwe verbindingen te creëren. Je gaat op een positieve manier veranderen, waarvan jij vindt dat het bij je past op uiteraard een positieve en realistische insteek.

Je kunt jezelf trainen om persoonlijk en zakelijk gelukkiger te worden door leuke doelen voor te stellen en te focussen waar je positieve energie van krijgt en blij van wordt. Dit geeft je uiteindelijk een fantastisch en energiek gevoel. Wat jij je hersenen ook vraagt, Je zult het proberen te doen, als je als voorwaarde maar volhoudt en gedisciplineerd bent!

Positief ingesteld brein

Als je positief bent ingesteld bent, zorgt dit voor een meer effectief fysiologisch brein die daardoor beter kan schakelen. Je mentale, emotionele en fysieke gemoedstoestanden zijn meer met elkaar in balans. Dit zorgt weer voor betere concentratie, innerlijke rust en vrede, slaap, grotere vitaliteit en gezondheid, sterker immuunsysteem, bewustwording, persoonlijke groei, verdieping in meditatie en relaxte flow in je dagelijkse leven. Maak van de positieve gevoelens en gedachten een gewoonte, door er veel aan te denken.

Het grootste verschil tussen de optimisten en de pessimisten is de manier waarop ze tegen gebeurtenissen aankijken. Optimisten zien slechte gebeurtenissen vooral als tijdelijk (met termen als ‘soms’ en ‘af en toe’). Bijvoorbeeld in de trant van ‘Soms lukt het me niet, morgen of binnenkort doen we het opnieuw en beter .’ Pessimisten daarentegen zien ze als blijvend (met termen als ‘nooit’ en ‘altijd’). ‘Ik ga dit persoonlijke of zakelijk doel of situatie toch nooit bereiken.’ Voor de goede gebeurtenissen is er ook een verschil. Optimisten hebben de goede dingen aan zichzelf te danken (doorzettingsvermogen, karakter, vaardigheden).

Focus en aandacht

Waar gaat je focus naartoe als High Value ondernemer de komende dag, week, maand of jaren? Bepaal waar je wilt zijn over twee jaar of vijf jaar. Wat moet je doen om daar te komen? Begin groot, maar maak dat steeds kleiner. Zo klein, dat het eerste doel om 10.000 of 30.000 euro ineens gemakkelijk haalbaar is. Want er is niets zo demotiverend als onhaalbare doelen. En maak het ECHT zo realistisch en concreet mogelijk!

Doel is dat je visie en missie goed voor ogen hebt en weet waar je echt voor staat en welke innerlijke en externe hulpbronnen die je nodig hebt om persoonlijk en zakelijk te groeien. Je hulpbronnen zijn onuitputtelijk (welke vaardigheden / power mindset en bijv. wie heb je nodig om je doelen te behalen).

Geef jezelf en High Value Ondernemersbrein rust!

Ik kan jou helpen om je als High Value ondernemer brein positief en creatief in beweging te krijgen. We kijken samen wat je brein triggert, wat zorgt voor onzekerheid, onrust en (faal)angst. Wat houdt je tegen om aan jou doelen te werken en deze te bereiken? Ik geef je met coaching aan (soms confronterend), met wat ik bij je voel, hoor of zie aangaande  jou onderbewuste denk of gedragspatronen. Ik geef je inzicht welke negatieve denkpatronen je belemmeren in het doen en laten en of je deze herkent en erkent?

We kijken evt. ook waar je uitstelgedrag vandaan komt dankzij je innerlijke criticus (ja maar, wil of kan ik het wel?) en wellicht de daaraan gerateerde onderliggende gevoelens die je fysiek laten verkrampen en of wellicht verstijven. Dit is niet nodig en zeker niet handig, dit kost je veel energie die je als high value ondernemer beter kunt gebruiken om helder na te denken en te focussen met wat je wilt bereiken. 

Het bereiken van Autonomie, rust en financiële vrijheid!


High Value Business jaarprogramma NAH en Trauma coachtraject. Spreekt dit jou aan? Ben je er klaar voor? Neem dan geheel contact met mij op voor een GRATIS GROEIGESPREK

Bespreken jouw gewenste uitdaging en voelen of we matchen.

 

 

 

Over de schrijver
Trauma - Burn-out Coach | High Value Ondernemerscoach | Neurocoach | Zelf en Breinleiderschap. Eclectisch Psychosomatisch Maatwerk | Stress, Energie en Timemanagement. Ik ben inlevend, intuïtief, analytisch, observerend, empathisch, betrokken, positief en geestig! Mijn persoonlijke kernwaarden zijn, Vertrouwen - Verbinding- Verantwoordelijkheid en Vrijheid.
Reactie plaatsen