Neem samen met mij als PMA Coach

de Leiding over Jezelf en Bedrijf

Wat is PMA = Progressive Mental Alignment

Als PMA coach werk ik met de inzichten uit de neurowetenschappen en neurofysiologie door jou te laten begrijpen hoe de hersenen werken en reageert op verschillende gedachten en emoties. Ik werk met PMA gerichte interventies en oefeningen om positieve veranderingen in jou als persoonlijke ondernemer mindset te integreren.

Waar komen vervelende gevoelens vandaan?

Ik leer je met PMA coaching begrijpen hoe vervelende belemmerende overtuigingen die je niet dienen los te laten. En waar vervelende emoties triggers en (paniek) gevoelens vandaan komen. En waarom je bepaalde beslissingen neemt en gedrag vertoont.

Ik leer je hoe je de taal van het bewuste en onbewuste brein kunt leren begrijpen! Succesvolle hardwerkende (zelfstandige) ondernemers, hebben vaak een aantal dingen algemeen. Ze kunnen bijvoorbeeld erg goed communiceren en hun visie op anderen overbrengen, en klanten daardoor overtuigen.

Wat is PMA?

PMA stelt ons brein in staat om pijnlijke gebeurtenissen definitief te neutraliseren. De negatieve invloed stopt onmiddellijk en volledig, de balans wordt hersteld en creatieve energie komt vrij voor onze werkelijke doelen in het leven. De mooiste en meest verhelderende momenten zijn pijnlijke herinneringen die door PMA-techniek, vanuit onze onderbewuste naar boven wordt gehaald. Je letterlijk ervaart in je hoofd en lichaam dat je van je probleem bent verlost. De mensen ervaren dan een enorm gevoel van rust, ontspanning, ruimte, vrijheid, energie en geluk!


Alles wat je doet, al je gedachten, gevoelens, overtuigingen en gedragspatronen worden allemaal door je brein bestuurd. Zodra je eenmaal de werking van het onderbewuste begrijpt, zal het je zelfs duidelijk worden dat je gezondheid wordt bepaald door hoe je neurofysiologische processen wordt bestuurt. PMA richt zich op het onderbewuste vergelijkingsmateriaal om daarmee de gekoppelde negatieve gevoelens, emoties en om de gecreëerde misleidende overtuigingen op te ruimen!


PMA maakt het mogelijk om zogenoemde opgeslagen beladen bad clusters, zoals trauma's in ons onderbewuste brein te traceren, onthullen en te ontmantelen. De bad clusters; zoals negatieve ervaringen in het verleden, bijv. een vernedering, scheiding, geweld, afwijzing, verraad, teleurstelling, een ongeval, PTSS maar of een boze uitbarsting van je ouder.


De PMA-methode is geworteld in de volgende principes:

Mensen zijn niet een som van hun gedragingen. Als je jezelf als persoon kent en accepteert, kun je veranderingen in je gedrag aanbrengen.

  • Je hebt alles al in huis om succes te bereiken; je moet alleen leren hoe je deze mogelijkheden ontgrendeld.
  • Succes in communicatie naar anderen is gebaseerd op de reactie die je teweeg brengt in anderen. Als je beter leert communiceren zal de wereld ook beter op je reageren.
  • Je bent zelf in controle van je brein, en daardoor van je leven.

Snel en effectief met PMA

Met PMA coaching laat ik je bewust gebruik maken van al je zintuigen, zien, horen, ruiken, proeven én voelen! Je zult merken dat je constant andere momenten en details ervaart. Maar bovenal laat ik je ontdekken hoe je brein werkt en hoe je bij vergeten herinneringen kunt komen. En dat levert een verrassende reis op.  Al onze zintuiglijke waarnemingen worden in ons brein vergeleken met eerder opgeslagen mentale plaatjes.

Welke onderwerpen bespreekt een PMA coach?

  • Bepalen waar je steeds weer tegenaan loopt. Wat zijn de stoorzenders? Denk aan piekeren, stress, faalangst, onzekerheid, fysieke klachten, vermoeidheid en niet tevreden zijn met wat nu hebt of doet.
  • Waar sta je als hardwerkende NHA ondernemer en persoon op dit moment in je leven en waar wil je naartoe?
  • Wat zijn je kernwaarden, je drijfveren, je visie, je missie en persoonlijke doelen.
  • Focus op gewenste SMARTER doelstellingen. Prent SMARTER doelen mentaal in, zodat je bewust en onbewust ernaar stuurt.
  • Relaties; zowel in privé en zakelijke context omgaan met anderen is iets wat te maken heeft met bewust en onderbewust communiceren. Door beter te realiseren hoe je overkomt op anderen en hoe je zelf denkt, kun je hier verbeteringen in aanbrengen.
  • Talenten: Het optimale uit jezelf halen op basis van je unieke potentieel, zodat jij jezelf beter leert kennen. Door ECHT te beseffen wat je wil bereiken en doelen te stellen kun je je beter richten op je persoonlijke leven en ondernemerschap.