Positieve intentie kan je leven positief veranderen
01 juni 2022 
in Mindset
2 min. leestijd

Positieve intentie kan je leven positief veranderen

Zijn gedachten wellicht zo geconditioneerd, dat wij er geen invloed op hebben. Waarom creëren we zoveel mogelijkheden met steeds dezelfde werkelijkheid?

  • Doelbewuste mannen hebben de hersenactiviteiten voornamelijk aan 1 kant werken (linker hersenhelft). Ze werken met een bepaalde intentie aan een probleem of zijn bezig met een uitdaging! Mannen gaan altijd met een bepaalde intentie op hun doel af! Hij bekijkt het probleem altijd op dezelfde manier.
  • Vrouwen werken vaak met overgave en vertrouwen, hierdoor werken beide hersenhelften optimaal (NON Lineair). Hersenactiviteiten flitsen kriskras door elkaar heen. Een hoop geflits door de hersenen heen vol hersenactiviteit oftewel superieure hersenen. Als een vrouw iets doorgrond of een probleem oplost is het altijd non linear.

Mannen zijn doelgerichtzelfleiderschap

Mannen kunnen dus heel doelgericht zijn en gaan ervoor. Er moet meer evenwicht zijn tussen intentie en overgave. Vrouwen kunnen zich met vertrouwen overgeven (intuïtief) zonder er logisch bij na te hoeven denken. Zonder logische stappen te volgen moeten vrouwen leren doelgericht te zijn. Mannen moeten leren met meer overgave te werken en vrouwen dus doelgericht met een intentie.

Iedereen kan veranderen

Ronald van Akkeren heeft als visie, instelling en intentie, dat als je wilt, kunt veranderen. Als je wilt kun je dat. Ieder mens heeft het recht om te leven zoals je wilt, waarom steeds hetzelfde.  Anders denken in dezelfde omstandigheid, je omgeving.

Je  kunt als je leeft / je hart klopt veranderen wanneer je wilt. Het geeft mensen toestemming om hun mogelijkheden te verkennen, en erin te geloven. Dat overstijgt alle religie, sekse en cultuur.

Er huist in ieder van ons een goddelijk aspect dat ons het recht geeft ons eigen leven vorm te geven zoals wij dat willen. Als wij in het kwantumveld van de mogelijkheden geloven kunnen wij de toekomst vormgeven op basis van ons denken en handelen. Waarom creëren we dan steeds dezelfde omstandigheden?

Waarom kiezen we steeds voor dezelfde relaties, banen en levens? Waarom doen we steeds hetzelfde en verwachten we andere resultaten?

Ronald van Akkeren leert je bewust worden van je bewuste en onderbewuste breinstijlen, denkwijzen en overtuigingen!

Je denken moet je wereld overstijgen

Om echt te veranderen moet je anders gaan denken en handelen in dezelfde omstandigheden. Je moet groter denken en handelen dan je omgeving. Je denken moet je wereld overstijgen.

Het probleem is dat je hersenen een reflectie zijn van je omgeving. Ze zijn zo georganiseerd dat ze een afspiegeling zijn van ons leven. De mensen, de omstandigheden, de voorwaarden en alle gebeurtenissen en ervaringen die we kennen zijn opgeslagen in de neurologische structuur van onze hersenen.

De omgeving stuurt dus ons denken

denkenOmdat alles in onze wereld bekend voor ons is. Laten we elke keer dat we de werkelijkheid waarnemen onze hersenen reageren op voorspelbare manieren. De omgeving stuurt dus ons denken.

Als het bekende mensen en omstandigheden zijn die onze hersenen tot actie aanzetten en bepaalde gebieden stimuleren, dan zal ons denken nooit onze eigen omgeving overstijgen. En als we steeds zo blijven denken, waarvan krijgen we dan meer? Van hetzelfde.

Dwing je hersenen om anders te gaan werken!

Als je leven je dan niet bevalt? Dan kun je overwegen om je denken en handelen te veranderen. Dat betekent dat we kennis en weten tot ons moeten gaan nemen! Zo dwing je de hersenen om anders te gaan werken. Kennis stelt ons in staat nieuwe verbindingen te maken in de hersenen.

Ik ben heel benieuwd naar jouw eigen denkwijze, doelen, levensmotto aanpak, jouw ervaringen, vernieuwingsstappen e.d. Ik zou het leuk vinden je daarin te mogen coachen en trainen op basis van de kennis en werking van het brein.

Over de schrijver
Trauma - Burn-out Coach | High Value Ondernemerscoach | Neurocoach | Zelf en Breinleiderschap. Eclectisch Psychosomatisch Maatwerk | Stress, Energie en Timemanagement. Ik ben inlevend, intuïtief, analytisch, observerend, empathisch, betrokken, positief en geestig! Mijn persoonlijke kernwaarden zijn, Vertrouwen - Verbinding- Verantwoordelijkheid en Vrijheid.
Reactie plaatsen