Stress coaching

Wordt weer baas in eigen hoofd met RUST en RUIMTE

Bewustwording stress symptomen

Stress signalen en stressklachten kunnen vervelend zijn. Toch hebben ze altijd een belangrijke functie, het zijn namelijk  waarschuwingssignalen. Ze attenderen je er in feite op dat er iets aan de hand is of dat er 'gevaar' dreigt. Daarom is het belangrijk dat je de signalen niet negeert, maar serieus neemt. Stress is een sluipmoordenaar die ons van binnenuit meer en meer verlamt en beschadigd!

Effectiviteit van stress coaching

Stress coaching kan zeer effectief zijn bij het voorkomen of verminderen van mentale en fysieke schade en heeft  de volgende voordelen:

  • Beter en eerder herkennen van stressvolle situaties
  • Verlagen van de werkdruk
  • Voorkomen van gezondheidsschade
  • Verhoogde stresstolerantie
  • Meer plezier in het werk
  • Verbeterde time-management
  • Betere balans tussen werk en privé

Voor ondernemers en werknemers heeft het als grote voordeel dat jezelf of medewerkers thuis gaan zitten en de (verzuim)kosten hierdoor aanzienlijk lager worden. Als ZZPer, ondernemer of je medewerkers leveren betere werkprestaties en hebben een grotere werkmotivatie!

Signalen van ongezonde stress kunnen zich op drie verschillen­de manieren voordoen:

Lichamelijke signalen / klachten

Psychische signalen

Gedragsmatige signalen


  • Lichamelijke signalen en klachten kunnen leiden tot verhoogde bloeddruk, spierpijn en verhoogde spierspanning, duizeligheid, hoofdpijn, slapeloosheid, lichamelijke vermoeidheid, lage rugpijn, maag- en darmstoornissen
  • Psychische signalen laten je bewust worden van gespannenheid, rusteloosheid en gejaagdheid, geestelijke vermoeidheid, lusteloosheid, somberheid, neerslachtigheid, verminderde draag- en spankracht, machteloosheid, snel geëmotioneerd en geïrriteerd zijn en schrikachtigheid
  • Gedragsmatige signalen verminderen de productiviteit waardoor we: te veel eten, toenemen in alcoholgebruik, toenemen in gebruik van medicijnen, denk- en concentratiestoornissen krijgen, piekeren en 'malen',  terugtrekken uit sociale contacten (collega’s, klanten) druk zijn en veel praten, niet kunnen genieten of ontspannen, toenemend klagen en verwijten, cynisme, verbittering en het ontwikkelen van een afstandelijke houding naar hun baas en collega’s.


Het doel bij stress coaching is om de vrijkomende energie bij stress zo effectief mogelijk in goede banen te leiden. Al met al wordt stress omgezet in vitale en gezonde energie, waardoor je meer in balans bent.

Mentale fitness voor effectieve stressregulatie

Neurofeedback

Het doel van mentale fitness op basis van neurofeedback is om de vrijkomende energie bij stress zo effectief mogelijk in goede banen te leiden, wat zorgt voor meer rust en ruimte in je brein. Al met al wordt stress omgezet in vitale en gezonde energie, waardoor je meer in balans bent en je je relaxt gaat voelen.


Personal en mental coaching in stresshantering

Naast neurofeedback is personal en mental coaching effectief bij stresspreventie of als de stress nog niet te hoog is. Bij coaching gaan we uit van jouw huidige situatie en de persoon die je nu bent. Vervolgens kijken we samen naar de gewenste situatie en laten we je oefenen met breincompetenties. Hierdoor leer je nieuw gedrag en nieuwe vaardigheden aan, die je helpen om beter om te gaan met situaties waarin stress opspeelt. Dit wordt coping genoemd.


Persoonlijke effectiviteit verbetert

Als gevolg van personal en mental coaching bij Ronald verbeter jij je persoonlijke effectiviteit. Je bent beter in timemanagement en prioriteiten stellen. Je gelooft meer in jezelf en je communicatieve- en sociale vaardigheden.


Ik richt de aandacht op het omgaan met stressoren (coping) en daarnaast richt ik mij vrijwel op het bewustwordingsproces rondom stress situaties op je werk of in je privésfeer. 

Vitaal jezelf kunnen zijn!