Zelfleiderschap voor bevlogen ondernemers

Zelfleiderschap voor bevlogen ondernemers

Bevlogenheid leidt tot betere performance voor ondernemers

Wellicht heb je als high value ondernemer continu het gevoel dat alles je overkomt, terwijl je liever vanuit jouw eigen kracht keuzes maakt. Ook onder tijdsdruk wilde je succesvoller, energieker en vitaler functioneren. Wees nieuwsgierig en ga op zoek naar jezelf. Laat oude onbewuste patronen los. Ondernemen vanuit eigen verantwoordelijkheid is belangrijk om bij je zelf naar binnen te gaan. Wie ben je? Wat wil je? Wil je meer eigen regie, vrije tijd en onafhankelijk leven (autonomie).

Bevlogenheid leidt tot betere ondernemers. Vergroot jouw persoonlijke kracht en doe nieuwe inspiratie op vanuit je kernwaarden en power performance. Leer inzetten op je unieke kracht (zelleiderschap) en het loslaten van belemmerende overtuigingen zodat je energieker en vitaler gaat leven en slimmer ondernemen.

Wil jij weten wat er allemaal in jou zit en hoe je jezelf volledig in je kracht zet? Durf jij de confrontatie met jezelf aan te gaan. Dit is alleen geschikt voor doorzetters, voor mensen die tegen een stootje kunnen. Het gaat over de moeilijkste weg durven bewandelen. Je zult je soms afvragen waarom je dit in hemelsnaam doet. Het antwoord is simpel: omdat je alleen zo je ultieme droomdoelen kunt realiseren!

Ik coach je naar het hoogste level Innerlijke kracht

Onder mijn bezielende leiding ontwikkel je een ijzersterke ondernemersmentaliteit. Zodat jij als ondernemer, het hoogst haalbare kunt bereiken en de beste versie van jezelf kunt worden. Ik leer je om kansen te creëren én te pakken. Laat zien hoe je tegenslagen gebruikt om sterker te worden, lef te tonen op basis van zelfleiderschap

Ik geef je de allerbeste tips en en gebruik mijn persoonlijke verhalen als ondernemer om je te empoweren. Ik geef je alles in handen om jouw wedstrijd in jezelf te overwinnen. Game on! Realiseer nu je droomdoelen!

Ik vind dat iedereen een leider is. Als je een leider bent, neem je leiding over jezelf en je leven: zelfleiderschap. Je neemt verantwoordelijkheid over je eigen gedrag en de hobbels op je pad. Op die manier stuur je, in plaats van dat je gestuurd wordt.

Na 35 jaar ondernemerservaring weet ik dat goede leiders ondernemers gezond maken. Want iedere verandering begint bij eigenwijsheid die besluit dat het anders kan én moet. Bij een leider dus.

Motiveer nieuwsgierigheid bij jezelf

Bevlogenheid is de toestand waarin je je super vitaal voelt, helemaal opgaat in je passie voor high value ondernemen en volledig bent toegewijd aan wat je op dat moment doet. Deze toestand maakt dat je graag een stapje extra zet, wat zich vertaalt in een betere performance en prestaties.

Ondernemers die vanuit bevlogenheid hun bedrijf runnen en klanten helpen, hebben een hogere omzet. Dat komt omdat bevlogenheid zich vertaalt naar een betere dienstverlening en klanten die daarom ambassadeurs voor je willen zijn. Bevlogen ondernemers maken werkelijk het verschil.

Nieuwsgierigheid in je intelligenties?

IQ – gedachten, overtuigingen, veerkracht, visie

De meesten kennen het intelligentiequotiënt “IQ” om logisch te kunnen denken, kritisch te redeneren en complexe problemen op te lossen. Toch gaat IQ gaat niet alleen over intelligentie. Het gaat er ook om helder hebben hoe je als ondernemer denkt. Lukt het om vooruit te kijken en een perspectief te schetsen? Hebben je voldoende veerkracht.

EQ – emoties, gevoelens, communicatie

Bij EQ (emotionele intelligentie) is het de maatstaf om emoties te beheersen, in te schatten (zowel van jezelf als die van je beste klanten) en zelfkennis. Een goed EQ helpt om emotioneel in evenwicht te zijn en stress te verlichten. Daarnaast is het belangrijk voor effectieve communicatie, motivatie, jezelf leidinggeven en inspireren.

SQ– identiteit, kernwaarden, bezieling, missie

SQ is de spirituele intelligentie. Daarin spelen identiteit, kernwaarden en bezieling een centrale rol. Het is belangrijk om te weten wat voor jou of andere ondernemers belangrijk is. Om een ijkpunt te hebben is het essentieel een antwoord te hebben op de vraag: ‘Waarom doe ik dit werk ook alweer?’ Waarom het zinvol is wat je aan het doen bent, voelen je de bezieling die nodig is om de energie te hebben om moeiteloos aan het werk te gaan.

FQ – voeding, beweging, ontspanning, slapen

Bij FQ draait het om de fysieke intelligentie. Daarin speelt goede voeding, voldoende beweging, ontspanning en slaap een belangrijke rol. Al die dingen zijn nodig om goed in je vel te zitten en de energie hebben om dagelijks goed te zijn in je werk / expertise. Ook de afwisseling is belangrijk.

Vrijheid creëren 

Ervaar autonomie bij het bedenken en uitvoeren van je eigen zelfsturende werkzaamheden. Je kunt dan snel moeiteloos en met zelfvertrouwen schakelen op de behoefte van jouw klant. Als je een uitdagende programma op maat te wachten staat, is het bij zelfleiderschap van belang dat je verbinding krijgt met gelijkgestemden die je kunnen aanvullen met je expertise.

Voor ondernemers betekent dit dat zij hulp moeten zoeken. Samenwerken met ondernemers leidt sneller tot bevlogenheid, mits degene met wie je samenwerkt dezelfde visie, missie en kernwaarden heeft als jij.

Persoonlijkheid is een rol van betekenis bij bevlogenheid. Extraverte mensen hebben meer en sneller kans om bevlogen te raken. Vooral omdat ze beter in staat zijn om energiebronnen te mobiliseren doordat ze gemakkelijk relaties met anderen aangaan.

Introverte mensen kunnen bevlogen raken, ze moeten er soms binnen een bepaalde context alleen net iets meer moeite voor doen. Belangrijk is rapport maken met mensen.

                       Spreek bevlogen als je hebt nagedacht

Over de schrijver
Trauma - Burn-out Coach | High Value Ondernemerscoach | Neurocoach | Zelf en Breinleiderschap. Eclectisch Psychosomatisch Maatwerk | Stress, Energie en Timemanagement. Ik ben inlevend, intuïtief, analytisch, observerend, empathisch, betrokken, positief en geestig! Mijn persoonlijke kernwaarden zijn, Vertrouwen - Verbinding- Verantwoordelijkheid en Vrijheid.
Reactie plaatsen