Meer verdienen in minder tijd met High Value Ondernemen
08 augustus 2022 
5 min. leestijd

Meer verdienen in minder tijd met High Value Ondernemen

Veel Zelfstandige dienstverlenende ondernemers, coaches, trainers en adviseurs verdienen weinig maar werken toch heel hard, met  1-op-1 en op uur-factuurbasis met klanten. Ze werken vaak voor 50 euro per uur. Ze zitten uren in de auto of trein op weg naar klanten. Maar hun inkomen is vaak onvoorspelbaar en laag, en kan in de meeste gevallen niet meer groeien, omdat de tijd op is.. Als ze niet werken, verdienen ze niets. Ze doen wat de klant vraagt, vaak iedere keer wat anders., 

Bouw je High Value Business met je eigen aanbod van diensten met je kennis en ervaring en ideeën! 

Dit kan ook anders. Met je kennis, je ervaring, je ideeën kun je ook een bedrijf opbouwen met een eigen aanbod van diensten waarmee je zelf precies bepaalt hoe je wil werken. Je werkt op de locatie die je het prettigste vindt, met een ruime mate van vrije tijd. Je verdient geld onafhankelijk van je tijd en energie.  

Succesvolle ambitieuze ondernemers vragen 3000 euro voor een dagdeel. Wat is hun geheim? Ze zijn high-value dienstverleners, die de hoogste prijzen vragen voor hun waardevolle expertise. Zijn ook jouw prijzen te laag en verdien je te weinig? Leer hoe je dit kunt veranderen en wat je kunt doen om ook een high-value coach, trainer of adviseur te worden. die 5k- 10k - 25k of 50k of meer vragen voor een jaarprogramma, dit met jouw unieke expertise

Werken onder jouw voorwaarden

Creëer met je high value bedrijf je ideale levensstijl en verdien een topinkomen in minimale tijd. Meer verdienen en werken in tijd op basis van jouw eigen voorwaarden. Het is een bedrijf dat een ideale levensstijl mogelijk maakt en je rijkdom en vervulling verschaft. Hoe krijg je het voor elkaar? 

Plan je vrije tijd in voor het hele jaar. Mijn gouden regel is: 2 maanden vrij in de zomervakantie, 1 week per maand geen verplichtingen, 1 dag per week geen verplichtingen. 

Deze periodes staan in mijn agenda gebeiteld! Het maakt dat ik telkens tijd heb om te reizen, bij familie op bezoek te gaan, boeken te lezen, dingen af te maken en te recupereren van drukke periodes. Maak mooie producten van je dienst. Een product is een afgerond geheel, tegen een bepaalde prijs. 

Zo bepaal je hoe JIJ wil werken, in plaats van dat je klanten je agenda bepalen. Je inkomen hangt nu niet meer af van hard werken, maar van het RESULTAAT van je werk. Zorg dat je een systeem hebt om op een voorspelbare manier klanten te krijgen. 

Kies je favoriete acquisitiemethode en herhaal deze telkens weer, consistent en gedisciplineerd. Alleen de zekerheid dat je continue inkomsten kunt verwerven, gaat je vrijheid geven. Stel altijd een inkomensdoel. Voor het hele jaar, voor 6 maanden en één voor 4 maanden met daarnaast 1 of 2 (online) events / of retraites per jaar. 

Je inkomensdoel stellen is essentieel omdat het bepaalt hoe je je tijd en energie besteedt op de meest lucratieve manier. Je weet waar je op moet focussen en waar je mee moet stoppen.

Maak bij alles wat je schrijft of zegt, overal waar je maar bent, in al je gesprekken, de baten van je dienst duidelijk,. Als je praat over de baten, begrijpen mensen veel sneller je waarde en ze begrijpen je überhaupt beter. Je krijgt sneller klanten tegen hogere prijzen. 

Kies je niche

Als je je niche kiest, word je gezien als een specialist. Specialisten hebben een hoger aanzien in de markt dan generalisten en ze kunnen hogere prijzen vragen. Specialisten kunnen veel meer afdwingen hoe ze werken en onder welke voorwaarden. Zorg dat een deel van je diensten High Value hooggeprijsd en hoogwaardig is. Ze zijn op het zoek naar het beste, wat hun het snelste helpt. Door er klaar voor te zijn en een High-Value aanbod gereed te hebben, kun je deze klanten aantrekken en kun je dus veel meer verdienen. 

Schrijf iedere dag op waar je dankbaar voor bent in een speciaal schriftje. Dankbare mensen zijn de meest aantrekkelijke mensen die er bestaan. Ze krijgen het meest voor elkaar met de minste moeite. Wees er een kei in om bij het netwerken klanten binnen te halen. 

Als je dat goed kunt, kun je altijd en overal klanten binnenhalen, waar je ook bent: Je haalt veel meer klanten binnen in veel minder tijd. Zeg in gesprekken nooit de prijs zonder dat je eerst de klant duidelijk hebt gemaakt wat de waarde is van je dienst. Voor die tijd zal de klant die waarde niet goed begrijpen en het al gauw te duur vinden wat je doet .

 

Stel jezelf voorop in je leven. 

Wacht niet te lang om een assistent in te huren om taken van je over te nemen. Als je alles zelf doet, kun je nooit groeien. Een virtual assistent inhuren kan al vanaf een paar uurtjes per maand. Geleidelijk kun je dit uitbreiden, naarmate je bedrijf groeit. 

Doe alleen het werk waar je grootste talent ligt en waarin je echt uitblinkt. Dit is het werk waar je het beste in bent en dat je over het algemeen het leukste vindt. Al je andere taken kun je uitbesteden, je hoeft ze niet zelf meer te doen. Wat een tijd zal dat schelen! Bepaal een doel voor je vrije tijd. 

Lever de beste service die mogelijk is. Als je klanten echt hele goede resultaten halen, komen ze terug en verspreiden ze het woord voor jou. Je marketing en sales worden oneindig makkelijker en sneller als je je goede reputatie voor je laat werken. 

Wees provocatief, neem stelling en daag mensen uit tot de beste resultaten. Je toegevoegde waarde is dan veel groter en je bent de leider in je vakgebied. En je kunt de hoogste prijzen vragen. Werk alleen met de beste klanten die je grenzen respecteren. Dit kun je al bij het eerste contact merken. 

Vragen klanten al meteen een bijzondere positie? Willen ze extra tijd of een speciale prijs? Dit zijn de klanten die je naar hun hand willen zetten. Ze zullen voortdurend aan je grenzen blijven morrelen en dat kost veel energie en ergernis. Je ideale bedrijf creëer je door een heel duidelijke visie te hebben op de klanten die je wil hebben.

Ben je vaak gekwetst, boos, verdrietig, chagrijnig, wraaklustig en jaloers? Deze emoties kosten veel energie en gaan ten koste van je werk. Mijn missie is dat ik met mijn High Value Life coach programma ambitieuze ondernemers help hun zelfbewustzijn vergroten en ze helpen tot de diepste diepte van persoonlijke groei.

Je doet twee keer zo lang over dingen en je stoot mensen van je af. Een hele goede en snelle manier om snel in het reine te komen met je emoties is er om te vragen: Ik ben bereid om dit anders te zien. (en dan moet je het echt menen natuurlijk!)

Gratis Case Studie: Wil je graag meer verdienen, minder werken in de praktijk brengen? 

Hierbij nodig ik je van hartelijk uit voor mijn nieuwe High Value Life & Business Programma van 2 maanden. (Dit geldt voor 3 High Value Life Ondernemers) met moed. Wees er snel bij! Vul onderstaande vragenlijst in.

Ik geef je inzicht in jouw positionering op basis van je expertise, waarde van je aanbod, sales actie plan, klantenmarketing kalender, non-verbaal gedrag, communicatieve vaardigheden en indien nodig onverklaarbare persoonlijke klachten en of uitstelgedrag. Ontdek wat in de weg staat bij jouw ondernemerschap succes. Welke mindset nodig is om een High Value Ondernemer te worden die met in minimale tijd (je ideale tijdsindeling) al heel veel kan verdienen.


Ronald van Akkeren

High Value Businesscoach, High Value Lifecoach, Breinexpert, NLP - PMA coach, MBTI type indicator
Life-changing & Transformatie | Autonomie en Financiële Vrijheid met High Value Ondernemen.

Mijn persoonlijke kernwaarden zijn;

Ik sta voor: Vertrouwen - Verbinding - Verantwoordelijkheid - Veerkracht en Vrijheid!


Over de schrijver
Trauma - Burn-out Coach | High Value Ondernemerscoach | Neurocoach | Zelf en Breinleiderschap. Eclectisch Psychosomatisch Maatwerk | Stress, Energie en Timemanagement. Ik ben inlevend, intuïtief, analytisch, observerend, empathisch, betrokken, positief en geestig! Mijn persoonlijke kernwaarden zijn, Vertrouwen - Verbinding- Verantwoordelijkheid en Vrijheid.
Reactie plaatsen