De kracht van je denken
20 maart 2023 
3 min. leestijd

De kracht van je denken

Je gedachten zijn de bron van alles in je leven. Je gedachten bepalen hoe je je voelt. Hoe je je voelt, bepaalt je gedrag. Alles begint bij je gedachten! Je gedachten zijn je grootste hulpbron en je beste vriend. Kun je voorstellen hoe dit zou voelen? Gedachten bepalen letterlijk de kwaliteit van je leven. De vraag is: ondersteunen ze je of zitten ze je in de weg? Gedachten hebben de potentie om je droomleven te scheppen!

Stap in je Grootsheid

Hoe je onmiddellijk je mentale, emotionele, fysieke en financiële bestemming in eigen handen kunt nemen. Onderneem onmiddellijk actie hoe je met de kracht van je denken je leven kunt veranderen. Laat de kracht van je denken gericht voor je werken. Neem nu als ondernemer, coach of kennisexpert de leiding over je leven, jezelf, gezondheid, relaties en werk. De kracht van positief denken creëert een positieve / Growth mindset.

Met positief denken ben je in staat om negatieve gedachten om te buigen in positieve gedachten. Het is de makkelijkste manier om succes en geluk met ondernemen en in je leven te ontwikkelen. Krijg nu controle over de oorsprong van je gedachten, gevoelens, (belemmerende) overtuigingen, beslissingen en gedrag.

Het veranderen van je denken en hoe je spreekt tot anderen zal een grote impact hebben op je eigen persoonlijke ontwikkeling. Maar een doel behalen is helaas geen rechte lijn. Je zult soms ook met de kracht van je gedachten vallen opstaan voor keuzes komen te staan. Het is wel jouw verantwoordelijkheid om met de kracht van je denken vol te houden naar jouw gewenste doelen.

Streef je doelen na en als je route onderweg fouten maakt, dat is niet erg, het hoort erbij in het leven. De som van je fouten heet de ervaring. 

Elk aspect in je leven, je financiën, je gezondheid en je relaties zijn nauwgezette onthullingen van je gedachten en je overtuigingen. Vergeet niet dat het weinig nut heeft als je zo af en toe een positieve gedachte hebt en de rest van dag bezig bent met negatieve of ongewenste gedachten. Een negatieve gedachte annuleert het voordeel van de positieve gedachte.

Aangezien je werkelijkheid de optelsom van je gedachten is, zijn er veel factoren die van invloed zijn op je leven. Dit maakt het moeilijk om de overeenkomst te zien van de oorzaak (het denken) en het effect (omstandigheden), maar de oorzaak is er altijd.


Vermijd negatieve gedachten over jezelf en omstandigheden, altijd en overal

Positieve affirmaties en krachtige gedachten

Met Affirmaties werk je aan een sterk fundament voor een solide mentaal bouwwerk. Affirmaties zijn korte positief geformuleerde zinnetjes die je hardop of in gedachten dagelijkse meerdere keren uitspreekt. Het werkt het meest effectief op Alfa niveau. Het werkt het beste op Alfa niveau (relaxed - fysiek & bewustzijn staat met je ogen dicht), omdat je dichter bij de poort van je onderbewustzijn komt.

Een goede manier om je zelfbeeld en geluksgevoel te beïnvloeden is door het gebruik van positieve affirmaties. Je gaat dan positieve zinnen dagelijks in je hoofd herhalen in de tegenwoordige tijd. Op die manier geef je telkens opnieuw een bevestiging aan je onderbewustzijn. Je bent jezelf als het ware aan het her-programmeren. Na tijdje gaat jouw onderbewustzijn dit als waar aannemen.

De bedoeling van deze positieve affirmaties is om je negatieve visie over bepaalde onderwerpen of gedachten over jezelf of ondernemerschap om te buigen naar iets positiefs. Deze affirmaties zijn meestal korte positieve zinnen die gericht zijn op onbewuste overtuigingen.

Negatieve overtuigingen die je tegenhouden in je dagelijkse leven kun je dus vervangen door positieve krachtige gedachten. Alleen jij bepaalt welke negatieve gedachten of overtuigingen je wilt veranderen. Als je voortdurend positieve affirmaties herhaalt, gaat langzaam maar zeker de weerstand die je hebt afbreken!

Affirmaties in je dagelijkse routine

Hoe jij de wereld om je heen ervaart is namelijk maar net hoe jouw hersenen hem willen ervaren. En hoe jij de wereld ziet, bepaal je helemaal zelf. Affirmaties werken niet als je het de komende week twee of drie keer uitprobeert. Affirmaties werken als je ze consistent en consequent herhaalt. Dag in, dag uit.

Daarom is het goed om het te verwerken in je dagelijkse routine. Zelf werk ik dagelijks met mijn affirmaties (Ik heb structureel 4 basis affirmaties die ik al een jaar of 15 hanteer). Neem zelf bijvoorbeeld met een voice-recorder of iPhone 5 affirmaties op en luister goed, zodat het doordringt.

Dagelijks werken met een positieve en krachtige affirmatie is een speelse manier om je leven te sturen in de richting die jij wilt. Door je gedachten te veranderen, verander je je gevoelens. Dit zal je uiteindelijk blije, spontane en inspirerende energie gaan geven.  Dit brengt je daadwerkelijk met meer focus in beweging!


GRATIS GROEIGESPREK

Ben jij er klaar voor? Je weet als creatieve ondernemer, professionele coach of kennisexpert dat persoonlijke en zakelijke groei essentieel is voor succesvol (online) Hoogwaardig ondernemerschap in minder tijd, financiële vrijheid en autonomie.


Over de schrijver
Trauma - Burn-out Coach | High Value Ondernemerscoach | Neurocoach | Zelf en Breinleiderschap. Eclectisch Psychosomatisch Maatwerk | Stress, Energie en Timemanagement. Ik ben inlevend, intuïtief, analytisch, observerend, empathisch, betrokken, positief en geestig! Mijn persoonlijke kernwaarden zijn, Vertrouwen - Verbinding- Verantwoordelijkheid en Vrijheid.
Reactie plaatsen