High Value Ondernemen na een Trauma
08 juni 2023 
in Trauma
5 min. leestijd

High Value Ondernemen na een Trauma

Het is essentieel om te realiseren dat elke ondernemer met een met een onderliggende trauma ondernemer uniek is. Wat voor de ene persoon werkt, kan voor jou misschien niet werken. Het is belangrijk om je specifieke Trauma situatie in het heden in overweging te nemen. Mensen kunnen veel last hebben van overprikkelende zintuiglijke prikkels, gedrag en emoties. 

Ik heb zelf NAH en een goedaardige 1e graad rechtsvoor in mijn brein. Ik kan je als ervaringspersoon en als professionele coach met een neurofysiologische en neuropsychologische achtergrond dan ook beter je binnenwereld inlezen als geen ander! Je kunt soms in bepaalde situaties je eigen gedrag niet verklaren. Dit gedrag schaadt jezelf en je privérelatie op de lange termijn. Ik help je graag bij mentale, gedrag en traumatische problemen. Juist als je al van alles hebt gekregen zonder resultaat.

Neurocoaching met een Trauma achtergrond

Alles wat we doen, denken en voelen, wordt bepaald door je onbewuste en onbewuste processen. Ik help je dus bij het identificeren van strategieën om je energie te beheren, stress te verminderen en een gezonde balans te vinden tussen werk en privéleven. 

Door mijn eigen NAH - Trauma (epilepsie) ervaringen ben ik gefascineerd in de werking van de hersenen. Dit heeft mij geïnspireerd om mij te verdiepen in de neurofysiologie  (bewegingsleer van de hersenen / diversiteit van de hersenactiviteiten in verschillende hersengebieden) en de neuropsychologie (psychologie die zich bezighoudt met de functies van het brein en de relatie daarvan met het gedrag).

Ik help en moedig je aan om voldoende rust te nemen en te ondersteunen  om deze trainingen die bij jou goed uit te voeren zijn (diverse bewezen mentale, emotionele en fysieke ontspanningsoefeningen). Ik help je in diverse omstandigheden door het loslaten van mentale druk en emotionele beheersing (non-verbale gedrag) en lichamelijke spanning (kramp, stijfheid, beklemming, hoge borstademhaling e.d.

Ondernemen gaat samen met ups en downs. Het is belangrijk om te leren van zowel fouten als successen. Wees bereid om met mij een stijgende lijn te maken en blijf basis, zelfs als je tegenslagen soms. Met neurocoaching krijg je effectieve tools in handen om je algehele welzijn op eigen verantwoordelijkheid structureel preventief te verbeteren.

Trauma ervaring

Elke persoon met een trauma achtergrond zal heel waarschijnlijk sneller reageren op zintuiglijke signalen die een bepaalde EMOTIE / GEVOEL vanuit je limbisch systeem veroorzaken (zie: afbeelding). Ik zal  deze signalen meteen bij je herkennen. Het is daarom voor mij essentieel, dat ik mogelijk een open en ondersteunende professionele benadering hanteer. Ik stel open vragen en luister aandachtig, diepgaand naar wat er zich bewust, onderbewust en onbewust en in jou afspeelt. Dit kunnen structurele Psychosomatische klachten worden!

  • Begrip en empathie: Omdat je een trauma achtergrond hebt, neemt dit een diepgaand begrip met zich mee, betreft je lichamelijke, cognitieve en sociale uitdagingen. Ik stel je in staat een veilige en ondersteunende begeleiding te bieden, die anderen niet of minder goed kunnen begrijpen. 
  • Gedeelde  ervaringen en perspectieven: Ik ben in 1986 op 21 jarige leeftijd ondernemer geworden. Ik kan een waardevolle en begripswaardige trauma coach voor je zijn om je te te inspireren. Ik kan ook jouw verhaal persoonlijke inlevend aanhoren, hoe je met de uitdagingen bent omgegaan. Welke strategieën je als ondernemer hebt toegepast en welk succes je tot nu toe hebt behaald. Dit extra voordeel op basis van je ondernemersverhaal kan andere ondernemers hoop geven. en laten zien dat het mogelijk is om een positief leven te leiden.
  • Praktische tips en advies: Als je een traumatische achtergrond hebt, dan geef ik je een schat aan praktische tips. Je doel is om dagelijkse activiteiten, communicatie, zelfzorg en andere aspecten van het leven uiteindelijk acceptabel te maken. Door deze kennis te delen, kun je anderen in jouw helpen om beter te gaan met hun en je eigen uitdagingen en obstakels.
  • Rolmodel en inspiratie : Door te laten zien dat je een volwaardig en positief leven kunt leiden. Je kunt ze inspireren en inspireren om hetzelfde te doen. Je kunt een rolmodel zijn voor mensen die zich misschien ontmoedigd voelen door hun diagnose en hen laten inzien dat er hoop en mogelijkheden zijn voor een ondersteunend leven na een traumatische ervaring.

Het is echter belangrijk op te merken dat je niet automatisch betekent dat je een High Value ondernemer kunt worden . Het is ook belangrijk om vaardigheden en kennis te ontwikkelen op het gebied van coaching en begeleidingsvormen (mensgerichte coach). Het kan nuttig zijn om bij mij aanvullende NAH-Trauma coaching te volgen om je natuurlijke communicatie, verkoop en ondernemersvaardigheden verder te ontwikkelen. Mijn werkwijze en visie om vanuit High Value Business en waardevolle eigendom (expertise), zelf en breinleiderschap en innovaties uit de neurowetenschappen bij mij een jaar lang te volgen.

High Value ondernemen in jouw niche

Het starten van een High Value onderneming met jouw expertise voor je (potentiële) klanten in een niche kan een spannende en uitdagende onderneming zijn. Hier zijn enkele stappen die je met mij kunt overwegen als je een trauma achtergrond hebt en geïnteresseerd bent in het starten van zo'n High Value-bedrijf: Je bereikt méér autonomie door je eigen waarden te volgen en in zo min mogelijke tijd, energie en kosten een goed inkomen te bereiken.

Bouw als ondernemer met een trauma achtergrond je ideale businessmodel rond jouw intellectuele eigendom. Als Trauma Coach, breinexpert en High Value Businesscoach kan ik jou als ondernemer helpen bij High Value Ondernemen in jouw specifieke niche.

Ik kan een waardevolle bron van ondersteuning en begeleiding voor je zijn, omdat je een trauma coach en breinexpert nodig hebt om je ondernemersdoelen te bereiken. Waar ik je zowel fysiek als mentaal kan coachen op basis met brein en zelfleiderschap een onderdeel van neurocoaching.

Ik  help je met High Value ondernemen om in minder werktijd je ideale en bedrijf te creëren.

  • Identificeer je passie en interesse:  Denk na over goed na. Wat is uw onderscheidende expertise om toekomstige klanten blij mee te kunnen maken en vooral hun probleem oplost met uw opgelost aanbod / programma van mogelijke ambitieuze doelen die als bedrijf willen nastreven.
  • Onafhankelijk marktonderzoek:   We onderzoeken de markt met onderliggende behoeften, trends in jouw markt en concurrentie in de door jou gekozen niche. Door een vergelijkbaar begrip van de markt te krijgen, kan de bedrijfsstrategie beter worden afgestemd op de vraag en kansen die er zijn.
  • Werk aan je ondernemersvaardigheden:  Ontwikkel en versterk met mij als rasechte waarde. Ik leer je de vaardigheden die nodig zijn om een succesvol High Value-bedrijf te runnen, zoals marketing, financieel beheer, High Value sales communicatievaardigheden.
  • Bouw een ondersteunend netwerk op:  Omring jezelf met mensen die je kunt ondersteunen en adviseren tijdens je ondernemersreis in je specifieke doelmarkt. Dit kunnen familieleden en vrienden met een onderneming zijn. Ze kunnen helpen bij het overwinnen van obstakels en je kunt helpen wanneer het moeilijk wordt.
  • Pas je computer aan:  afhankelijk van je specifieke behoefte als gevolg van een trauma overweeg je jezelf productief en comfortabel te houden. Dit kan bestaan uit een aantal onderdelen, zoals ergonomisch meubilair, tot het ondersteund van hulpmiddelen en technologieën die je kunt ondersteunen door wetenschappelijk opgenomen.
  • Wees flexibel en veerkrachtig:  Ondernemen kan onderweg met onverwachte uitdagingen en tegenslagen. Het is belangrijk om flexibel te zijn en je aan te passen aan veranderende omstandigheden. Bouw veerkracht op en wees voorbereid om te leren van fouten, zodat je kunt groeien en je bedrijf kunt verbeteren.


Ronald heeft de gave om je als ondernemer met een trauma achtergrond, met alles wat complex lijkt weer simpel te maken. Dit zorgt ervoor dat gezonde energie in jou en bedrijf gaat stromen.

Over de schrijver
Trauma - Burn-out Coach | High Value Ondernemerscoach | Neurocoach | Zelf en Breinleiderschap. Eclectisch Psychosomatisch Maatwerk | Stress, Energie en Timemanagement. Ik ben inlevend, intuïtief, analytisch, observerend, empathisch, betrokken, positief en geestig! Mijn persoonlijke kernwaarden zijn, Vertrouwen - Verbinding- Verantwoordelijkheid en Vrijheid.
Reactie plaatsen