Hybryde werken als High Value Ondernemer na een trauma herstel
01 augustus 2023 
in Trauma
4 min. leestijd

Hybryde werken als High Value Ondernemer na een trauma herstel

Hybride ondernemerschap is voor een High Value Ondernemer met een trauma of burn-out een bijzondere constructie: het voelt als een zegen en uitdaging tegelijkertijd. Laten we allereerst stilstaan bij de voordelen van hybride ondernemerschap. Waarom is het interessant om zzp’er te zijn. Je plukt de vruchten van een verhoogde dosis autonomie in jouw werkweek.

Als zzp’er - High Value Ondernemer bepaal je zelf op welke momenten en onder welke voorwaarden je werkt. Ben je vooral ’s morgens of ’s avonds productief? Op jouw dagen ben jij de baas en richt je de dag in zoals dat het beste bij jou past. Tussendoor even wandelen om nieuwe business inspiratie op te doen? Jij bepaalt! Zorg ervoor dat je jouw ideale ritme ontdekt en bouw zo, naast je werkzaamheden en aan jouw droombusiness in je niche.

Hybride werken gericht op persoonlijke en zakelijke groei is goed mogelijk om als expert ondernemer (kennisondernemer) na een trauma of burn-out te herstellen. Het vraagt om een benadering waarbij je je eigen welzijn in overweging neemt. Als hybride High Value ondernemer werk je om persoonlijke groei te bereiken, en zo je eigen herstel te ondersteunen.

Veel meer vrijheid 

Als zzp'er met een trauma heb je veel vrijheid, want er is geen baas die daarvoor regels opwerpt. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het hybride werken als zzp'er. Als je altijd thuis aan het werk bent dan zorgt een andere omgeving voor nieuwe inspiratie. Kom daarom het huis uit en ga bijvoorbeeld een dag of twee dagen werken in een kantoor waar ook andere ondernemers werkzaam zijn.

Er zijn allerlei georganiseerde bedrijfsverzamelgebouwen waar je terecht kan. Het is ook mogelijk dat je deels thuis gaat werken en op vaste basis een kantoorruimte gaat huren om hybride werken vorm te geven. Het nadeel is dan wel dat je maandelijks waarschijnlijk hogere lasten kwijt bent dan wanneer je van een flexibele werkruimte gebruikmaakt.


Hier zijn enkele stappen en overwegingen om dit succesvol aan te pakken:

  • Expertisebundels:    Gebruik je kennis als expert om strategieën en technieken om zowel je persoonlijke als zakelijke groei te ondersteunen. Dit kan gaan over stressmanagement, cognitieve prestatieverbetering en de invloed van mentale veerkracht.
  • Flexibele planning:      Gebruik de voordelen van hybride werken om je werktijden en locatie te vervangen. Creëer een planning die je in staat stelt om je werk effectief uit te voeren en voldoende tijd te besteden aan je herstel en welzijn.
  • Gebruik van technologie:     Maak gebruik van technische hulpmiddelen om virtueel te communiceren met klanten en partners. Dit kan je helpen om je werk voort te zetten zonder dat je constante op fysieke locaties aanwezig moet zijn.
  • Zelfzorg prioriteren:    Plaats zelfzorg bovenaan je lijst. Implementeer brein- en welzijnspraktijken die je bij mij leert om je eigen veerkracht en welzijn te ondersteunen, zoals NLP, mindfulness, meditatie en ademhalingsoefeningen.
  • Grenzen stelt:    Wees duidelijk over uw grenzen en communiceer deze met uw klanten en opdrachtgevers. Leg uit dat je een evenwicht zoekt tussen je werk en herstel.
  • Delegatie en samenwerking:    Als een succesvolle High Value ondernemer kun je er zeker van zijn dat je delegeert van samenwerkt met anderen. Dit verkort de druk op jou en stelt je in staat om je kernactiviteiten te analyseren.
  • Prioriteiten    voor je geestelijke gezondheid: Als je trauma mentale gevolgen heeft. Zorg goed voor je mentale gezondheid en neem de tijd die je nodig hebt voor herstel. Ik laat je zien dat het leven niet is zoals jij het ziet en voelt, maar dat het is zoals jij bent met Trauma / Burn-out.
  • Blijf leren:     Blijf jezelf ontwikkelen als expert en ondernemer. Investeer tijd in het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden die u helpen om uw diensten en aanbod te verbeteren.
  • Zichtbaarheid behouden:      Houd je zichtbaarheid hoog in je niche, zelfs als je minder fysiek aanwezig bent. Gebruik sociale media en virtuele evenementen om je expertise te delen en met je doelgroep in contact te blijven.
  •  Luister naar jezelf:   Luister naar je eigen behoefte en intuïtie. Neem de tijd om te beschrijven en te voelen wat het beste is voor je op elk moment.

De lange Termijn

Onthoud dat je gezondheid en welzijn op de lange termijn van groot belang zijn.  Door zorgvuldig als High Value ondernemer met je trauma herstel te balanceren met hybride werken, kun je een duurzame oplossing vinden dat zowel je zakelijk succes als je persoonlijk welzijn. Zorg goed voor je mentale gezondheid en neem de tijd die je nodig hebt voor herstel. 

Naast mijn professionele hulp zijn er ook zelfzorgtechnieken die je kunt toepassen om je welzijn te helpen. Dit kan meer volgen van een gezonde levensstijl, zoals lichaamsbeweging, voldoende slaap, gezonde voeding en het verminderen van persoonlijke, fysieke, relationele en financiele stresshantering / reductie. Wees je daarvan bewust!

Breinleiderschap

Bij breinleiderschap leer ik je in jip en janneke taal hoe je brein functioneert om zelleiderschap uit teBreinleiderschapoefenen. Dit is gebaseerd op het begrip van hoe je brein betrokken is bij gedrag, emoties en sociale communicatie interactie. Breinleiderschap houdt in dat je inzicht krijgt hoe je eigen brein werkt en hoe je dit inzicht gebruikt om effectiever te communiceren met jezelf en klanten!

Het kan je helpen bij het ontwikkelen van emotionele intelligentie, zelfbewustzijn en empathie, die allemaal belangrijk zijn in zelfleiderschap. Het gaat erom te begrijpen hoe stress, emoties en cognitieve processen je gedrag beïnvloed.

De relatie tussen je brein, emoties en gedrag is essentieel voor herstel na trauma en voor effectief zelfleiderschap. Het kan jou helpen om te gaan met uitdagingen en potentieel te maximaliseren.

Copingstrategie

Ik help in dit vakgebied mensen die te maken hebben gehad met traumatische gebeurtenissen, zoals fysiek geweld, emotioneel misbruik, verlies van een dierbare, een ongeluk, etc. Ik ondersteun cliënten bij het verwerken van hun pijnlijke emoties, waar ze geen weet meer van hebben. Ik help ze omgaan met pijnlijke triggers die in het hier en nu nog aanwezig met coping strategieën om met de gevolgen van het trauma om te gaan.


Ben je vastgelopen in deze bizarre tijd? Zoek je naar méér mentale - emotionele - fysieke rust en zelfvertrouwen? Wil je een gesprekspartner / coach  / vertrouwenspersoon? Iemand die ècht luistert, jou begrijpt, niet veroordeelt, de weg kan wijzen?

Ik sta voor een intensieve persoonlijke één op één bewezen aanpak.


                     Persoonlijk Vrijblijvend Intake Groeigesprek

Over de schrijver
Trauma - Burn-out Coach | High Value Ondernemerscoach | Neurocoach | Zelf en Breinleiderschap. Eclectisch Psychosomatisch Maatwerk | Stress, Energie en Timemanagement. Ik ben inlevend, intuïtief, analytisch, observerend, empathisch, betrokken, positief en geestig! Mijn persoonlijke kernwaarden zijn, Vertrouwen - Verbinding- Verantwoordelijkheid en Vrijheid.
Reactie plaatsen